Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Yasaklı kitap taslakları nasıl saklanır?

Yasaklı kitap taslakları nasıl saklanır?
 

haber53.com


Elektronik haberleşme çağına geçmeden önce olsaydı, daktiloyla bir kaç nüsha yazılan yazılara el koyarak imha etmek çok kolaydı. Günümüzde bazılarının kitap taslağı, bazılarının ise örgüt dökümanı olarak değerlendirdikleri yazıların gerek matbaadaki gerek yazardaki nüshalarına el koymak, bilgisayardaki kayıtları silmek yeterli midir?

Hiç sanmıyorum.

Birçok kişi düşünmüştür belki dile getirmemiştir ama böyle bir kitabın notlarının yedekleri olması gerekir. Yazarın taslakları verebileceği arkadaşlarının bilgisayarlarındaki kayıtları silmek bile çözüm değildir.

Word dosyasındaki bu taslaklar flash belleklere kopya yapılarak, yazarın güvendiği kişilere verilebilir.

Yazarın hayali isimlere açmış olduğu iki tane e-posta adresi kullanılarak, biri gönderen biri alan olmak üzere, word dosyasındaki taslaklar o mail adreslerinden birine gönderilebilir. Yazarın kullandığı bilgisayarın hard diskinin inceleme olasılığına karşı, dosya kopyalanan flash bellek ile, herhangi bir bilgisayardan - bu internet cafelerdeki bilgisayarlardan biri de olabilir - hayali e-posta adresine gönderilebilir.

Taslakların bir tek sureti bile olsa, o taslaklar bir anda bir çok yere ulaşabilir.

Şimdi facebook'ta Ahmet Şık'ın kitabı bende de var" adı altında bir grup açılmış. Tabii ki taslaklar buraya imza atanların hiçbirinde yok. Ancak ABD’deki godaddy sitesinden satın alınan http://imaminordusu.com/sitesi bu taslakların kendisinde olduğunu ve 11 Nisan'da yayınlayacağını bildiriyor. Sitenin son kısmında kitabın yayınlama zamanına kadar olan süre geri sayım saatiyle işliyor.

Kitabın içeriğinde emniyet içersindeki cemaat örgütlenmelerinden bahsedildiği artık herkes tarafından biliniyor.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise "Fettullah Gülen hoca efendiye çamur atmak, onu suçlamak, onun aleyhinde konuşmak, onu çeteci olmakla itham etmek en basit tabiriyle densizliktir. Başka hiçbir şey değil"

Gerçekten öyle midir?

Aşağıdaki kaseti izleyerek buna siz karar verin!

http://www.youtube.com/watch?v=T2CBH76eNng

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..