Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yaşam, sadece yeme içme yatma uyumadan ibaret değildir..

Yaşam, sadece yeme içme yatma uyumadan ibaret değildir..
 

Boşa yaşamak!!!.. Kim kendinin boşa yaşadığını kabul edebilir... Senelerce yaşayıp da boşa yaşayanlar ama bunun farkında olmayanlar için bu yazım...

Boşa yaşamak nasıl oluyor.. Senelerce hem de uzun senelerce yaşayıp da boşa yaşamışım demek, o hayatın ne kadar amaçsız, heyecansız ve hedefsiz olarak tüketildiğinin bir göstergesidir..

Kimi insanlar yaşantılarında yapmak istediği hedeflerini, amaçlarını, yaşamak istedikleri sevgilerini, yapmak istediği halde yapamadığı, ulaşmak istediği halde ulaşamadığı, sahip olmak istediği değerler olduğu halde sahip olamadığı değerler gözlerinin önünden film şeridi gibi geçirdiğinde içinde buruk bir üzüntü duyarak '' boşa yaşamışım'' diye bir pişmanlık bir eziklik duyar...

İnsan hayatı uzun görünmesine rağmen aslında kısacık..Hanginize sorsam yaşanılan onca senelere rağmen hepiniz ''Nasıl geçti anlayamadım, göz açıp kapayıncaya geçti zaman'' dendiğini duyar gibiyim..

Evet göz açıp kapama hızında yıllar birbirini kovalıyor.Hepimiz biliyoruz yaşantımızın bir sınırının olduğunu, gençliğimizin güzelliğimizin gelip geçici olduğunu...Bu yaşlarda insan fark edemez hayatın ne kadarını dolu, ne kadarını boş yaşadığını...Gençlere göre dolu dolu yaşamanın anlamı, cebinde parası bol mu?..yanında sevgilisi var mı?..istediği yere, istediği mekana hür ve özgürce gidiliyor mu?..aklına esti orada..aklına esti burada mı yaşıyor..İşte gençliğin dolu dolu yaşama felsefesi, hayatını boşa yaşamama anlayışı bu..

Oysa bu değil bunun cevabı....Yaşarken ilk önce güzel dostluklar yapabildin mi?.Her güzelliğin, her başarının temel unsuru insandır..Bunu kendi yaşam felsefesi yapıp tüm işlerinde bu şekilde düşünerek hareket edebildin mi sorun yok demektir...Önemli olan sen gittiğinde seni özlemle, sevgiyle anacak insanlar bırakabildin mi?

Bizim eserlerimiz nelerdir biliyor musunuz?.. Yaşantımız boyunca veya öldükten sonra bizim adımızla birlikte anılar güzel değerlerdir...İyi değerlere sahip olduysan iyi anılacaktır, diğer kötü anılmaları yazmak bile istemiyorum....Sonra.. kendi hayatına, çevrene, vatanına yaptığın işlerle ilgili faydalı yararlı olacak, senden sonrasının da seni anarak faydalanacağı eserler, değerler bırakabildin mi?..Yapmadıysanız bile amacınız hedefiniz bu yönde olmalıdır.

Hiç bir şey yapmadıysanız bile, Vatana hayırlı olacak evlatlar yetiştirdiyseniz, O' na bu değerleri aşıladıysanız, hayatı hiç de boşa yaşamamış olanlardansınız... Hayatınızda amacınızı donanımlı bir birey yetiştirmek adına hedefler koyarak yaşamışınızdır....

Kısacası hayatımız ne kadar uzun gibi görünse de aslında çok kısa, her anımızın her günümüzün çok değerli olduğunu düşünerek, önce insan ilişkilerinden başlayarak sonra gözle görülecek, elle tutulacak değerler kazanabilmek için hedeflerimizle, amaçlarımızla, heyecanlarımızla hayatımızı sürdürmeye çalışmalıyız .Yaşam sırf yeme içme yatma uyumadan ibaret değildir..

Yaşımız kaç olursa olsun...

Hiç bir şey geç değildir insan....

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..