Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Yaşam amacı

Yaşam amacı
 

Bir kere geldiğin bu dünyada, varlığının bir nedeni olmalı;

Bu, belki birisine bir söz söylemek için, önemli bir anda, orada bulunarak, sonrasında olacakların gerçekleşebilmesi için, annen için, ülken için, kimsesiz çocuklar için, yeni fikirler bulmak için, eğitmek, sevindirmek, sevmek, dans etmek, dünyayı olumlu etkilemek, kötüye karşı durmak…

Rastlantı, denk gelmeler içindir. Bu bir şans değil, rastlantı ise hiç değil.. burada bizimle, ailenle, evrenle beraber olmanın, var oluşunun bir nedeni olmalı.

Bu var oluş nedenin ise gerçekleştireceğin hayat amacın olacaktır.

İlk hedefin ise ne için, ne uğruna, ne yapmak için ve ne olabilmek için yaşadığını bilmek olmalı ki bu, var oluş nedenini oluşturan hayat amacının tespiti demektir.

Hayatını amacıyla yaşamak var oluş nedenini yerine getirmek demektir yani; etki bırakmak, faydalı olmak, gülmek, başarmak, üretmek…mutluluk, yankılanmak, yaşamak…

Sahip olduğumuz ve olabileceğimiz eşya ve insan, günümüz yaşantısının genel hayat amacı olmuşken, varlığının nedeni bilen ve bunu yaşam amacı edinmiş, yaşam amacı için harekete geçen, bir gün bunu gerçekleştireceğinden emin, kaç kişi gördün veya görüyorsun hayatta.

Bizlere ilişkin bir gizemin tanımıydı bu..sadece.

Şu anda gelecek için düşündüğün, eğer var oluş nedenin ise, bugünden aklındakilerin tümünün gerçekleşeceğini bilebilirsin. Bugün ve yarın senin demektir.

Fırat DEVECİOĞLU

 
Toplam blog
: 35
: 761
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Merhaba, yazmak en büyük hayalim değil ancak yazdıklarım üzerinde uzun zamandır düşündüğüm ve art..