Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yaşam boyu huzur, memleket ve gurbet

Yaşam boyu huzur, memleket ve gurbet
 

Kaynak: Resimlerim


En çok okunan makalem olan “Bir Dakikada Tatil, Fırsatlar ve Tercihler” başlıklı yazımın hiti çoktan bini aştı. Bu konunun çok okunması herkesin doyasıya dinlenemediğinin bir kanıtı benim için. Dünyada huzurdan daha kıymetli birşey olmadığını anlıyor insan belki de sonunda. 


Bir yazının konusu “yaşam boyu huzur” olduğunda çok şeyi sığdırmak gerekiyor içine. Konunun içine sığdırılacak şeylerden en önemlisi para olmasına rağmen en az yer kaplayanı da o olmalı ki huzur olabilsin. Hatta mümkün olduğunca yeterli olabilmeli cebinizdeki para hayatınızı mutlu bir şekilde sürdürmeye ki huzurunuz tam olsun. Ülkelerin gelir seviyeleri ile o ülkede yaşayan nüfusun mutluluk düzeyi birbirine bağlı iki değişken olsa gerek. Böyle bir bağıntı o ülkedeki kişilerin “bazılarının” gelir düzeyinin yüksek olması yönünde değiştiğinde ise her şey alt üst oluveriyor.

Geçtiğimiz haftadan devam edersek, İsviçre örneği bu konudaki en yalın izahı bize verecektir. Nüfus az, kazançlar yüksek, yaşam standardı yüksek, insanlar gayet keyifli ve huzur içinde yaşıyorlar. Oradaki Türkler de harika bir düzen kurmuşlar kendilerine. Lakin çalışma hakkına sahip olup vatandaşlık haklarından mahrum kalmak bu konuda onları biraz mağdur ediyor gibi. Vatandaşı oldukları ülkeden gelen bir ses bir kokuya hasret sürüyor hayatları bir cennette de olsalar, ah vatanım diyerek yaşıyorlar. Sanırım gurbetlik de olmasa her şey güllük gülistanlık olacak onlar için. Yaşamları boyunca yabancı toraklarda bulamadıkları huzuru kendi memleketlerinde bulmak için özlem duyarak geçecek günleri. Hasret oldukları topraklara geldiklerinde ise bir başka bölünmüşlük onları karşılayacak isteseler de istemeseler de. O alıştıkları düzeni özleyecekler bu kez, hatta hayatları boyunca çalışıp kazandıkları paraları ile kurdukları yaşam onlara yetmeyecek belki de...

Böyle bir bölünmüş hayat işte gurbetçilerinkisi. Ne bir yanda ne de diğer yanda olamıyorlar tümüyle. İsviçre’den dönüşümde bana hatıra olsun diye kocaman bir çanta dolusu hediye verdiler oradaki arkadaşlar, çantası da içindekiler de mükemmel. Ercüment bey işlettiği pizzacıda ikram ettiği pizzalar, kirazlar, limeler, şarküteri ürünleri ve özellikle parmesan peynirleri ile, Nedim bey ve Mehtap hanım ise birbirinden güzel yerleri görmemi sağladıkları eşsiz misafirperverlikleri ile, Şermin hanım ve Nevin hanım ise gerek hobi bahçesinde olsun gerek balkonlarında olsun yaptıkları söyleşiler ile tarafımca her zaman anılacaklar. Dünya küçük, o yem yeşil, doğa harikası ülkedeki kadar güzel olmasa da burada, bizim de gerçekten görülmeye değer (Kula ve Salihli bölgesi başta olmak üzere) harika yerlerimiz var. Benim için onları burada görmek büyük keyif olacak doğrusu.

Dostluk ve sevgiyle... 

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..