Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

     
    Kategori
    Çevre Bilinci
     

    Yaşam için el ele

    Perşembe günü Taksim' de Greenpeace ile görüşmeye gittim. Amacım yüz yüze projelerinde onlara destek vermekti. Bilindiği gibi Greenpeace defalarca yaptığı eylemlerle gündeme geldi. Hepimiz onları kendilerini zincirleyen, polisle sürekli çatışan bir sivil toplum kuruluşu olarak tanıdık. Fakat anladım ki aslında hiç bir şey göründüğü gibi değil ve o anda aslında görünenin ötesindeki gerçeklerin farkına varmanın hazzını yaşadım.

    Onlar yaşam için, geleceğimiz için çok iyi işler yapıyorlar ve bunları yaparken de hiç bir kuruluştan (özel ve kamu) yardım almıyorlar. Tamamiyle kendilerinin yayınladığı ve bu çevre bilincini aşılamak için çıkardıkları dergi sayesinde gelir elde ediyorlar. Bu gelirleri yine kendi çıkarları için değil bizlerin daha iyi bir yaşama hakkına sahip olduğumuzu göstermek için kullanıyorlar. Her gün onlardan biriyle karşılaşıyoruz aslında ve çoğumuz yanlış tanıdığı için onları görmezden geliyor. İşte amacım bu durumun artık değişmesi.

    Bizler etrafımızda olan olayları göremiyoruz. Yaşadığımız yere NÜKLEER SANTRAL kurmak isteyen güçlere sesimizi çıkarmıyoruz. NÜKLEER SANTRAlerin kurulması bizlerin, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıksız nesiller olarak doğmasına neden olması demek. Artık bir şeyler yapma vakti geldi. Gelin sizlerde bu çağrıya karşı duyarsız kalmayın ve bir elde siz uzatın. Unutmayın bugünün çocukları yarınımızın geleceği. Yok olan bir doğa da bizim yaşam kaynağımız ve kaynaklarımızı tüketmelerine izin vermeyelim.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 405
    Kayıt tarihi
    : 22.04.09
     
     

    Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları mezunuyum. 1986 doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşle..