Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaşam kaliteniz

Yaşam kaliteniz
 

Kalite, artık modern zamanların en önemli niteliğidir. Nitelikli birey olmanın gereğidir. Yaşamımızın kaliteli bir hâl alması, daha da kalitesinin yükseltilmesi zaruri bir önem arz eder. Tarihte savaşmanın en önemli gerekçeleri onur, haysiyet ve şan idi. Akabinde namus ve şeref geldi. Modern zamanlarda işe doğruluk ve dürüstlük oldu. Tümüne halk dilinde adamlık denilirdi. Şimdi, post-modern küresel dünyada ise bu niteliklerin bir kapsül halini aldığı ve tümünü artık hayata aksetmek gerektiği bilinen gerçektir. Fakat bu kapsül yeterli olmayıp, huzur ve mutlulukla birlikte sağlığın ve de başarının da bireyin hayatında etkin olması gerekiyor. Tüm bu olması gerekenlere karşın azılı görev sunan zaman, başarısızlık ve yok olma, tükenmişlik sendromu gibi düşmanlar var. İşte tüm bu olguların bir nebzede kontrol edilmesi ve başlatılmasına, ardından zafere ulaşılma safhasına kalite demekteyiz. 
 
Kalite ancak nitelikli kişilerde olur. Nitelikli bir birey olmak ise yaşam kalitesinin yükseltilmesinden geçer. Yaşam kalitesi, yaşam standartlarının üzerine geçme düzeyidir. Standart altı bireylerle zaten kaliteden bahsedilemez. Yaşam kalitesinde bireyin asla mesleki kariyeri, eğitim düzeyi sorgulanmaz. Kişi ve konuma bağlı yaşam kalitesi artırılmalıdır. Bu bireyin elindedir. Gerekenleri yapmak, yaşam kalitesinin oluşturulmasına, düzeyin artırılması kalite standardının yükseltilmesine vesile olurken; işlemlerin özveriyle harmanlanması da kalitede en iyi niteliğin kazanılması durumudur.  
İyi – kötü birey gibi tanımlamalar artık modern dünyada kaldı. Zamane kavramımız kalite ve nitelikli bireylerdir. Tarif edilen zaman ise içinde bulunduğumuz post-modern küresel çağdır. Kalite unsurlarını tamamlayan her şey yeni nesil etkenlere uyum sağlayabilecektir.   
 
Her düşünce ve işlemde tıpkı ürün ve hizmette olduğu gibi kalite ve nitelikli eylem bulunur. 
 
Toplam blog
: 16
: 3391
Kayıt tarihi
: 24.09.14
 
 

Alman dili ve edebiyatı mezunuyum. Batı edebiyatı üzerine çalışmaların yanı sıra bilim kurgu, fan..