Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşam koçları ve öneri!

Yaşam koçları ve öneri!
 

Bu durumda ne yapmalıyım?


Bir önceki yazımda yeni yazımın Yaşam Koçları ve Öneri üzerine olacağını söylemiştim. Yaşam koçluğu nedir sorusundan hemen sonra böyle bir yazı yazmanın tabiiki bazı sebepleri var. Bunların başını, danışanlarımdan gelen sorular çekiyor.

Daha önce bir yaşam koçuyla çalışmamış insanlar (normal olarak) sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor bizlerden. Burada normal olan sadece sorunların çözülmesi kısmı, sadece bizim çözmemizi beklemek ise biraz hayalcilik oluyor. Önceki yazımda belirttiğim gibi bu ortak bir çalışma. Görüşmede ana konu ortaya koyulduktan sonra çoğu zaman şu soruyla karşı karşıya kalıyoruz "Bu durumda ne yapmalıyım?" Şahsi düşünceme göre gerçekten iyi eğitim almış , kendine güvenen , başarılı bir yaşam koçunun buradaki sorusu (cevabı değil) çoğu zaman şu şekilde olur. "Bu durumda ne yapmalısın?"

Kafanız mı karıştı? Oysaki siz yaşam koçuna sorununuzu çözmesi için gelmiştiniz. Şimdi o size soruyor ne yapacağınızı, o zaman neden geldiniz buraya? 

Burada düşünmemiz gereken bir konu daha çıkıyor ortaya; Dünyanın en iyi , en akıllı, en muhteşem yaşam koçuyla bir seansdasınız. Bir sorununuz var. Sizce bütün bu enlere sahip olsada ; sizin yaşadığınız hayatı, sizin yaşadığınız duyguları, sizin çektiklerinizi, sizin mutluluklarınızı bilmeden en doğru tabirle "tamamen siz gibi yaşamadan" size vereceği öneri ne kadar doğru olur???? İşte bu yüzden biz öneri kısmına çok sıcak bakmıyoruz. Öneri konusunda bazı istisnalar da yok değil tabiiki , ilerleyen günlerde Öğrenci Koçluğu ve Yönetici Koçluğu üzerine yazılarımda bunlardan bahsedeceğim.

 Yaşam koçuyla yapılan bir seans esnasında asıl sorunu siz belirliyor ve çözümü de siz buluyorsunuz. Tabiiki bunun bazı yöntemleri var ve buradaki başarı da ancak yaşam koçunuzun ciddi bir eğitimden geçmesiyle mümkün oluyor. Eğer sorununuzu gerçekten çözmek istiyorsanız, koçunuza karşı yüzde yüz dürüst ve açıksanız; sizi iyi dinleyen, iyi gözleyebilen ve doğru soruları doğru zamanda sorabilen yaşam koçunuzla çözemeyeceğiniz problem yok denecek kadar azdır. 

Bir sonraki yazımız, bir üst paragrafta belirttiğimiz koçunuza karşı dürüst ve açık olmakla ilgili olacak. 

Sevgiyle kalın...


Fethiye , 2013

www.bahadircesur.com

 
Toplam blog
: 20
: 532
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

Uluslararası Koçluk Derneği (IAC) onaylı profesyonel yaşam koçu sertifikasına, Uluslararası Koçlu..