Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlık
 

Yaşam Koçu Kimdir?

Yaşam, çoğalmak, iz bırakmak, hareket etmek, alan işgal etmek, ifadeye sahip olmak, görünebilmek gibi duyusal olarak algılanabilir mi, yoksa ruhen hissedilebilir bir kavram mı? Yaşamın tanımı ne olursa olsun, önemli olan sizin yaşamı nasıl algıladığınızdır. Son zamanlarda çok duyuyoruz. Yaşam koçuyum, yaşam koçum var, yaşam koçu ile tanıştım vs. Yaşam koçu nedir? Ne değildir? Profesyonel yaşam koçu olarak size yazmak istedim. Çünkü yaşam koçluğunu kendisi bile tam olarak özümseyememiş yaşam koçlarını bırakın, kendisini hiçbir  belgeye sahip olmadan, yaşam koçu ilan edenlerden tutun da, kendisini diyetisyen sanan sağlıklı yaşam koçlarına, kimyasal toz satıp kendisine yaşam koçu denilmesini isteyen kişilere kadar var.

Yaşam koçunuzu seçerken mutlaka, hangi belgeye sahip olduğunu, ne kadar sürelik eğitim aldığını, belgesini nereden aldığını sorun. Ardından yaşam koçluğu nedir? sorusunun cevabını alın. Bunları atlattıktan sonra enerji uyumunuzu gözden geçirin ve kararınızı verin. Beklentinize göre ister online, ister yüzyüze seanslar almak sizin elinizde. Piyasada pek çok fiyat karşınıza çıkar. 2019 yılı için, 50 tl den başlayıp, seans başı 500 tl kadar giden rakamlar mevcuttur. Fiyatlar yaşam koçunun kendisini tanıtması, kampanya oluşturması, hizmet giderleri, seans çeşidi, tecrübesi vb. durumlara göre değişmektedir. 

Yaşam koçu, danışman değildir. Sizi yönlendirmez, siz istemedikçe tavsiyeler vermez. Yaşam koçu arkadaşınız değildir, siz yakınlık göstermedikçe mesafeyi korur. Yaşam koçu, psikolog veya terapist değildir. Yaşam koçu diyetisyen değildir. Peki Nedir bu yaşam koçu? Kimi zaman branşlara ayrışmış (örneğin, kariyer koçu, sağlıklı beslenme koçu, eğitim koçu, ilişki koçu vb.) olan yaşam koçuğunu genellersek; sizi yargılamadan, tamamen odaklanarak dinleyen, analiz yapan ve oluşturduğu verilere göre, size en doğru soruları yönelten ve sizde farkındalık olşturan kişidir. Sizi sorduğu sorularla, verdiğiniz cevaplarla çözüme olşuturan kişidir. Kendi bilimine has, metotları olan, çeşidine göre bilinç altına inme teknikleri olan kişidir. 

 

 
Toplam blog
: 11
: 107
Kayıt tarihi
: 01.05.19
 
 

Istanbul, 1990 doğumluyum. Yüksek gıda mühendisi ve yaşam koçuyum. Gıda üretim fabrikasında gıda ..