Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaşam paylaşmaktır

Yaşam paylaşmaktır
 

alıntı


Bir çiçek tazeliğinde, bir süt beyazlığında, bir bebek masumiyetinde teslim aldığımız hayatlarımızla adına “dünya” dedikleri bir yaşam merkezinde geçmekte ömrümüz.


Caddelerin, sokakların, evlerin, bahçelerin, renklerin, kokuların, kadınların, erkeklerin...süslediği bu dünyada bir ses, bir nefes olabilmek ve olabildiğince “var olmak”, “yaşıyor olmak” tüm çabalarımızın adı.Emek harcıyarak, sevgiyle yoğurarak, ilgiyle harmanlayarak kullanıyoruz tüm enerjimizi. Yaşam enerjimiz kimi zman bir gülüşten, bir dokunuştan ya da içten bir bakıştan alıyor gücünü ve tüm benliğimize yayılarak hayata sımsıkı bağlıyor bizleri.


Çocuğumuzun bir başarısındaki gururu duyuyruz kimi zaman onla beraber; kimi zaman apansız geliveren masum bir çiçek gülücükler açtırıyor yüzümüzde. Telefondaki dost sesi yüreğimizi ferahlatıyor ve yaşamın adı bir anda paylaşmak oluveriyor. Sevinci, acıyı, hüznü, hazzı, gururu, onuru paylaşmak. Verdikçe çoğalmak, çoğaldıkça tad almak ve tad aldıkça daha çok huzur bulmak. Kimi zaman acılarla, hüzünlerle, hayal kırıklıkları ile gölgelense de günümüz paylaştıkça ancak azalıyor üzüntümüz.Bir başarıyı samimiyetle paylaşmak, bir hüzne bir parça mutluluk katmak, bir yenilgiden bir ders çıkarmak, her şerde bir hayrı aramak, yalnızlığın elini tutmak ve yol almak birlikte hiç yorulmadan; hayata birlikte gülümseyebilmektir paylaşmak.


Odamızda, evimizde, sokağımızda, şehrimizde k, im varsa bize yakın duran sımsıkı sarılalım artık bırakmamacasına. Yarın ne olur diye düşünmeden varlığımızdan mutluluk duyalım. Bir sesin, bir nefesin kıymetini bilelim. Paylaşalım esirgemeden bizleri kendimizle.


Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 14
: 499
Kayıt tarihi
: 18.02.09
 
 

KTÜ Türkçe Eğitimi Bölümü mezunuyum, halen Trabzonda öğretmenlik yapmaktayım. Ayrıca yerel bir gazet..