Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşam ve azmin zaferi

Yaşam ve azmin zaferi
 

AZİM


İnsanoğlu yaşadığı hayatta başına nelerin geleceğini, nelerle karşılaşacağını bilmemektedir.

Hayatını dünyaya geliş şekli ile kabul edenlerimiz mutlaka aramızda mevcuttur.

Dünya, bedensel olarak sağlıklı insanlar yanında bedensel özürlü insanlara da hoşgörülü davranmaktadır.

Bizler maalesef dünyanın gösterdiği hoşgörüyü bazen biz insanlar kendi yakınımız veya tanıdığımıza gösteremiyoruz.

Toplumsal yapılanmalarda tamamen kusursuz bir yaşam tarzı düşünülmekte çevresel yapılanmayı da ona göre yapılandırılmaktayız..

Toplumsal yaşam alanlarında maalesef bedensel özür grupları hiçe sayılmakta veya tamamen göz ardı edilmektedir.

Tabi ki burada suçlu aramak niyeti olmamakla birlikte, toplumsal eksiklikler üzerinde ve duyarlılık noktasını sergilemeye çalışmaktayım.

Geçtiğimiz Cumartesi günü kapalı spor salonunda kıran kırana bir basketbol müsabakası gerçekleşti. Sağlık görevlisi olarak genelde Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu okullar arası spor müsabakalarında görev almamız yanında bazen kulüpler arası müsabakalarda çağrıldığımız oluyordu. Cumartesi günüde böyle bir gündü. Antakya Yaşam Sevinci Derneği ve Osmaniye Engelliler Derneği arasında ki Basketbol müsabakasına çağrılmıştım. Çocuklara da değişiklik olsun diyerek onları da maça getirdim. Salon tamamen boş denecek kadar azdı. Bu olay çocuklarında dikkatinden kaçmamış olacak ki!

—Baba, bak amcalar bu halleri ile maç yapıyorlar. Neden seyirci yok?

Soruları içerisinde maçı seyretmeye ve kendimizi maçın heyecanına kaptırdık gitti.

Kıran kırana bir maç olmakla birlikte heyecan doruklarda iken devre arası oldu.Koridorda gezinirken bir başka duyarlı veli çocuklarını karne hediyesi olarak Reyhanlıdan alıp hafta sonu münasebeti ile geziye çıkarmış.Ancak Bu gezinin amacı çok farklı ve bir o kadarda şapkayı önümüze koyup düşündürücüydü.Bu neden ile sizlerle baylaşma gereksinimi duydum..

Bir devlet Memuru, duyarlı bir Baba. Görevi nedeni ile sık sık yer değiştiriyormuş. Çocuklarına yaşadıkları ilin ve illerin kentsel özelliklerini toplumsal ve tarihsel yerlerini gezdirerek tanıtmaya çalışıyormuş. Takdire şaayen bir örnek davranış.

Devre arası bitti ve heyecanlı maç tekrar başladı. Kıran kırana geçen maç sonucunda mutlaka kazanan ve kaybeden olacaktı ancak bu maç her iki takımında kazancı ve mutluluğu yüzlerinden okunurcasına büyük bir sevinç içerisinde sona erdi. Ufak tefek düşmeler (Tekerlekli Sandalyelerin devrilmesi) ile kucaklaşmalar ve birbirlerine o rakip değil de aynı takım oyuncusuna yardım eder gibi bağlılıkları ve Samimiyetleri akıllarda ve anılarımızda kalacak şekilde salondan ayrıldık..

Sağlıklı bir çevrede bütüncül düşünme ile gerçekleşen toplumsal yaşama alanlarını çoğaltma sevinci çerisinde olunması dileklerimle.


Şakir Hakan GÜKŞEN

Sağlık Memuru

Sahagu31@hotmail.com

03.02.2008

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..