Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '17

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Yaşam ve İletişim

Yaşam ve İletişim
 

 

Herkese tekrar merhabalar!!!

Uzun zamandır düşündüğüm, sorguladığım insanoğlunun yaşam ve iletişim sorunun giderek yükseldiğini gözlemlemekteyim. İnsanların tahammül sınırlarının kalmadığı en ufak bir yan bakışta bile anlamsız, yeri gelince üzücü noktalara kadar yaşamın ve iletişimin gittiğini görmekteyim.

Iyide ne oldu da bu durum bu hale geldi ?

En basit örnek, televizyonlardaki akşam programları bile aslında  toplumun ne kadar depresif, kaygıda olduğunu göstermektedir. İçi boşaltmış, bir dönemin evlilik programlarının, halkı bir kimyasal ilaç gibi uyuttuğu, zamanını çaldığı, sadece bir reyting uğruna insanların fütursuzca insanların birbirini yediği programların yer alması vardığımız noktayı bizlere çok açık ve net bir şekilde göstermektedir. Yeni gelen neslin bu tarz yapıtlarla büyümesi, belgesellerin neredeyse yok edildiği yada değerinin olmadığı bir çağda olmamız ne acı. Aslında çağ dememek lazım, çünkü ileri modern ülkelerde halen eğitime ve bu tür bilgi içerikli programlara yer verilmektedir. Ülkemizde son 10 yıldır bu tür programlar neredeyse yok gibi. Gösterilmek ve anlatılmak istenen yaşamın her daim zengin ve ulaşılması doğru yaşamın dizilerde seyrettiğiniz doğrultuda olduğu ve yeni nesillerede aşılanan durum bu yönde olup kişinin bu normlara göre donatılması ve bilginin önemsizliğidir. Yani kolay hayat, çabuk para, zengin dejenere bir yaşam, ama içi boş yalan mutluluklar ve senaryonun sonunuda söylememe gerek yok zaten....

Peki bu yaşam yada bu bakış açısı bizi ne kadar mutlu edebilecek. İletişim çağının en yüksek teknolojilerine sahip olsak ta, bir o kadar yalnız değil miyiz ?

İnsanlar artık iletişimlerini gerek sosyal medya olsun yada elimizdeki o meşhur oyuncaklarla yapmaktayız. Bir zamanlar insanlar hal hatır sormak için arar dururken, şimdilerle hal hatırı akıllı telefonlarda kullandığımız aplikasyonlar üzerinden yapmaktayız ve bu bizi mutlu etmekte yada öyle olduğumuzu sanıyoruz. Dört genç yada bireylerden oluşmuş bir topluluğun bir kafeye gittiklerinde oturup sohbet edip günün stresini ya da paylaşacakları ne varsa onları paylaşacaklarına neredeyse ellerindeki telefonlardaki sosyal medya aplikasyonları ile iletişim kurmaktalar. Bu yıllar içinde, insanların konuşma ve anlama yeteneğinide yok etmektedir.  Bu yüzdende ikli ilişkilerde diyalog, paylaşım eksiklikleri yada anlam bütünlüğü olmadan iletişim kurulmaktadır. Bu bizim yaşamımızın her anına yansımıştır yansımaktadırda.

Toplum olarak teknoloji ile iç içe yaşamayı çok seven ama bir o kadar da okumayan sorgulamayan bir toplumuz. Önümüze dayatılan herşeyi kabul edip sorgulamadan yaşıyoruz. Her bireyin seçme ve özgürlük hakkı vardır ve dilediği gibi yaşamaya hakkı vardır. Bireyin ilerlemesi ve 4. Nesil denilen bu çağın içinde yer bulabilmesi özgür düşünce ve hayal kurmakla o hayali gerçekleştirmek için sonuna kadar çalışmaktan, üretmekten geçmektedir. Biz toplum olarak üretmekten uzak dayatılmış basma kalıp ilkel bilgilerle yaşamlarımızı bir yerden bir yere taşıyamayız. Bu döngüsel yaşama ayak uydurabilmek için idealist ve gerçekten hayallariniz olmalı. İnsanlar hayal kuramıyor, kurabilselerde toplum yada büyütülme şeklinden dolayı dile getiremiyorlar. Yada o tür insanları dışlıyor deli gözü ile bakıyoruz.  Ailelere burada çok iş düşmekte. Çocuklarınıza hayal kurmayı öğreterek ve hayallerinin arkasında durarak onlara destek olun. Yaşamın her anı dolu ve anlamlı geçmeli, hayatlarımıza bir şeyler katmalıyız. Unutmayalım ki, geri getiremediğimiz tek şey zamandır.

Bu yüzden her anınıza anlam katın. Sevdiğiniz şeylerle uğraşın. Kimsenin baskısı yada etkisi altında kalmayın. Dinleyin, yapılan hataları tekrarlamamaya özen gösterin. Hata yapmaktan korkmayın, bilakis hata yapın. Hata yapmak size daha çok olgunluk getirecektir. Ama bunu arka arkaya aynı şekilde yapmayın. Eğer yapıyorsanız durup düşünün, çünkü bir yerde eksik bir şeylerin olduğu kesindir. Bunu bulmaya çalışın.

 

Hepinize sağlıklı, huzurlu bir hafta dilerim.

Yotube kanalıma arzu ederseniz abone olup takip edebilirsiniz. Sualtına meraklıysanız burda yapmış olduğum çekimler ve gelecek olan belgesel projeleri de yer alıcaktır. Aşağıdaki linkten abone olup takip edebilirsiniz.

Doğada ve mavide kalmayı unutmayın.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC6JbQlZ9tjIchIop-kGEUqw

Instagram: peter_salvatore

Web Site:www.psalvatore.com

Bir sonraki yazıma kadar şimdilik hoşçakalın.

 

Peter Salvatore.

 
Toplam blog
: 46
: 145
Kayıt tarihi
: 24.05.17
 
 

Dip Gezgini ..