Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşam ve Ölüme Dair.!

Yaşam ve Ölüme Dair.!
 

"Bizler de gezerdik sizler gibi..!,

Sizler de geleceksiniz bizler gibi..!"

Çocukluğuma ait hafızamda kalmış en belirgin iki mısradır. O günlerde derin anlamına pek vakıf değildim açıkcası, öylece okur geçerdim. Anlatılmak istenen aslında çok derin bir o kadar da çok basitti. Bizler de sizler gibiydik, dünya işlerinin peşinde nefes almadan, durup bir etrafımıza bakmadan koşar dururduk. Bazen bırakın ekrafımızdakileri kendimizi bile unutur, sanki hep varolacakmış gibi yaşardık. Günler su gibi akardı, hep ötelerdik hayatı, ha bugün ha yarın diye diye geçti onca yıl, ne hayatın tadına varabildik ne de sevdiklerimizin, ne hayata doyabildik ne de sevdiklerimize. Bazen çok önemli şeyleri unutup, bir o kadar değersiz şeylere kafayı takar olduk, dünyayı geniş göremedik.

Derken ansızın ölüm geldi, daha da hazır değildik oysa. Daha söylenecek çok, yaşanacak onca şey vardı. Ama biz böyle hesap etmemiştik, sanki anlaşmamız varmış gibi YARATAN' la ömrümünüz yarısını, çeyreğini hesaplamış, hayatımızı buna göre planlamıştık. Şimdi artık çok geçti; ne söylenememiş, eksik kalmış güzel kelimeleri söylemek, ne de düşünmeden bir çırpıda ağızdan çıkmış o kırıcı cümleleri telafi etmek için vakit vardı. Öylesine yaşanmış bir hayat en sonunda keşkelerle son buldu. Ancak zannetmeyin bu sadece bu bizim yanılgımız, ölüm sadece bizim ölümümüz. Sizler de buraya, yanımıza geleceksiniz. Bunun kaçısı veya ötelemesi yok, ölüm tam vaktinde, olması gereken yerde ve de olması gerektiği şekilde sizin için hazır olacaktır. Bu hataya biz düştük, siz düşmeyin...!!!

Merak ettiyseniz hemen söyleyeyim, bu iki mısra bir mezar taşından. Her okunduğunda, insana gelip geçici olduğunu haykırmak ister gibi. Durum bu kadar ortada iken bizlerin günlük koşturmaları ne kadar garip, kafamızı yorduğumuz onca problem ne kadar da yavan geliyor. Hep kendime ve sevgili eşime bu anlarda şu soruyu sorarım:

"Hemen şu an öleceğini bilsen; seni üzen, geren, incilten olay, kişi adı her neyse NE KADAR ANLAMLI ve ÖNEMLİ? Ama sevdiklerimiz bu fani dünyada kalan bir tek nefesimiz bile olsa çok değerli, çok önemli. Hayatı ve bu anı lütfen buna göre yaşa..!!!"

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..