Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şans = yaşam zarları

Şans = yaşam zarları
 

zar sadece tavlanın değil yaşamında belirleyicisidir hemde resimdeki kadar renkli....


Zar denince kimi zaman hassas ayırımı belirten ince tabaka gelir ama ençok şans belirleyicisi olan tavla zarı gelir.

Tarihsel öykü olan santranç ve tavlanın tasarımına dair anlatımı çoğumuz biliyoruz, bilmeyenler googla 'tavlanın veya santrancın tarihçesi' yazıp tıklarsa okuyabilir.

Ben yapay tavla zarından öteye bizzat insanın yaşamını etkileyen YAŞAM ZARLARINI kısaca irdeleyip yorumunuza sunacağım.

İnsanın yaşamında doğumla ortaya çıkan beden, aile ortamı, çocukluğunun geçtiği sosyal çevre, okul eğitimi veya çıraklık, iş ortamı, partner seçimi ve hobi gibi beynimde toparlanan yedi ana faktöre bu yazıyı her bir okuyan ilaveler yapabilir.

Tavlada iki zar varken, insan yaşamında benim sıraladığım yedi veya daha fazla zar olduğunu gözlüyorum, düşünüyorum. Bireyin yaşamının tam olabilmesi için tavladaki gibi düşeş değil yedi denk gelmesi gerekiyor veya yedi ana başlıkta herbirine 10 üzerinden vereceği puanları toparlayıp 70 üzerinden kaç puanlık yaşadığını görebelir ama bu ana başlıklardan çoğu bireyin kendi insiyatifinde olmayabiliyor.

Özetle bireyin yaşamsal dogunluk ihtimalinin ikili tavlayı kazanmaktan çok daha tesadüfi olduğunu gözlüyorum, bu tesadüfiliği yok etmek mümkün değil ama azaltmak için de çokça kökten çaba gerekiyor. sizce de öyle değil midir?

 

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..