Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yaşama rasyonel bakmalı

Yaşama rasyonel bakmalı
 

Daha önce bir kez evlenmiş ve maddi sorunlar yüzünden yürütememiş olabilirsiniz. Benim de yaşamım boyunca bir kez eşim ve çocuklarımız oldu. Biz de maddi sorunlar nedeniyle yürütemedik. Deneyimler insanı olgunlaştıran edimlerdir diye bakarak, bir sonraki eş seçiminizde materyalist bakış dışında sizinle hayatı paylaşabilecek birine odaklanabilirsiniz. Yaşam şartlarınız ile yetinebilen ya da yaşamdan beklentileri yalnızca maddi kökene dayanmayan bakış açısına sahip ama mutlaka zihinsel-ruhsal olarak sağlıklı bireylerle sağlıklı bir yaşam kurabilirsiniz. Günümüzde materyalist yaklaşıma sahip olmayan insan sayısı az olsa da, sizin ihtiyaç duyduğunuzun bir kişi olduğunu anımsayın. Olumlu düşünün ve değerli olduğunuza inanın. Eğer değersiz olduğunuz gibi yanlış bir bakış açısına sahipseniz, kurtulmanın yollarını öğrenmeye çalışın. İlk deneyiminizin başarısızlığını yalnızca kendinize yüklemeyin, paylaştırın. Değil mi ki başarısızlık, başarının anahtarıdır!

Akıllarımızı özgür ve açık fikirli kılabilmenin anahtarı öncelikle bilgidir; sonra da liberal düşünebilmek, liberal yaşayabilmektir.

Liberal kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumunda şöyledir. Hoşgörülü, hürriyet ve serbestlikle ilgili, geniş görüşlü, açık fikirli, serbest fikirli, özgür düşünceli. Bunun tersi, liberal olmayan insan veya yönetimler; dini ya da siyasi ideolojilerin peşinden koşarlar. Bilgi eksikliği, sert ve sabit bir zemine bağlanmayı gerektirdiği içindir. İdeoloji dışında düşünen herkesi düşman olarak algılarlar! İdeoloji, insanı insan yapan empati duygusunu yok eden etmenlerin başında yer alır. Empati duygusunu yitiren insan, duyarsızlaşır, vahşileşir. Ölümcül bir yırtıcıya dönüşür. Bencillik, hınç ve öç duyguları ile yaşar.?

Empati, bizleri insancıl yapan en temel özelliğimizdir.

Örneğin HSP yüksek duyarlı insan, empati, zeka, sezgi ve sorumluluk duygusu en yüksek insan grubudur. Dünya nüfusunda bulunma oranları %15-%20 seviyesindedir. Evrim süreci hesabına göre 40-50bin yıl sonraki gelecek nesil insan, hsp yüksek duyarlıklı insan türü olacaktır. Savaşsız, doğayla dengeli ve saygılı yaşamı inşaa edecek yeni nesil insan. Bana göre Mustafa Kemal ender bulunan hsp grubundan bir insandı. Ne yazık ki hsp grubu insanların çoğu korunmak için yaşadıkları yırtıcı insan nüfusu içinde inaktif ve yalnız yaşamı seçmektedir! Çok azı sosyal ve aktif iken, bazıları eşiyle birlikte toplumdan uzak, yalnız yaşamı seçme eğilimi gösterirler.

Bugün uzak da olsa, insanlık için halen bir umut var. Bugün bize düşen, yılmadan çalışmak, umudumuzu yitirmemek, ?iyi ve sağlıklı ilişkiler kurabilmek için rasyonel ve empatik olmaya çalışmaktır.

 

Sevgiler

 
Toplam blog
: 87
: 1739
Kayıt tarihi
: 04.08.10
 
 

Gökyüzünüz mavi, aklınız bilimle olsun. ..