Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Felsefe
 

Yaşama sevinci ve spor

Öyle anlar vardır ki acınızı hiçbir yakınınızın tesellisi dindiremez.. Gönlünüz yaralı, içiniz hüzün ve acı doludur. Bir yığın olumsuzluk bir araya gelip tüm çıkış yollarınızı tıkamıştır. Yaşamınızda radikal kararlar almanın, köklü değişiklikler yapmanın olanağı kalmamıştır. Hiç bir yere kaçamazsınız. Susarak ve katlanarak geçer günleriniz. Üstelik sağlığınız da yeni başlangıçlar yapamayacağınız kadar bozulmuştur. Sizi dalınızdan düşürecek rüzgarları beklersiniz umutsuzca. Tanıdığım bir çok insan bu tür ruh halleri içinde kıvranarak öldü. Yaşamlarının bu biçimde tükenip gidişine üzülmüşümdür. Her sabah yürümek üzere yola çıkarken solup giden bu tanıdıklarımın adına da başkaldırırım beni kuşatan sorunlarıma. Ağrılar, sızılar içinde kıvransam bile yine de spor yapmanın bir yolunu bulurum. Futbol, masa tenisi veya voleybol oynarken kalbim beni terkedip giderse, gülümseyerek çekip giderim.

Spor yapmayı alışkanlık haline getirmişseniz evinizde oturup kalamazsınız. Başlayan her yeni güne arkadaşlarıyla oynamaya gidecek bir çocuk telaşı ile başlarsınız. Alacakaranlık, rüzgar, yağmur ve soğuk yıldıramaz sizi. Şuranızın buranızın ağrısı da geriletemez evden çıkıp gitme isteğinizi. Gururla düşersiniz yola... İşe gitmek için titreşerek bekleyen, ayaklarını yere vurarak sıgara içen insanların yanından sıyrılıp kentin biryerlerinde bulabildiğiz yürüyüş yerlerine gidersiniz.

Sabahın havası serin ve oldukça temizdir. Sizden bir süre önce güne başlamış kuşlar kediler, köpekler yaşamın kendilerine sunabileceği yiyeceklere ulaşmanın peşindedirler. Yol kıyılarına tutunabilmiş otlar filiz vererek, tomurcuklanarak bahara hazırlanmaktadırlar. Yüzünüz pembeleşir, anlınız terler. Gülümsemeye başladığınızı saptarsınız. Çevrenizdeki itlerin,puştların yüzleri silinir belleğinizden siz yürüdükçe. Sevdiklerinizi, yakınlarınızı, onlarla olan yaşanmışlıklarınızı düşünürken yakalarsınız beyninizi. Daha güzel daha iyi yaşamak için kurgular, tasarılar peşine düşersiniz.

Kanınızın akışı hızlanmış, kalbinizin ritmi düzelmiştir. İçlerine hareket yaydığınız kaslarınız yaşama sevinciyle gerilir. Eklemleriniz ve kemikleriz yeni serüvenler için yollara düşmeye hazırdır. Dipdiri adımlarla, başınızın çevresinde buharlar tüterek dönersiniz eve. Ilık bir duştan sonra çoktan hakettiğiniz kahvaltınızı keyifle yersiniz. Bir çok insan yataklarında uyuyup kalmışken dışarılara çıktığınız, oralarda spor yapıp geldiğiniz için kutlarsınız kendinizi. Var olan ve olabilecek tüm sorunlar karşısında daha güçlü duracağınızdan emin olabilirsiniz.

Elbette güçlüklerimizin tümü spor yaparak çözülmeyecek. Üstelik spor yapma olanaklarımız da sınırlı. Yine de sorunlarımızın içinde yuvarlanıp gitmekten iyidir güne sporla başlamak. Çünkü spor sorunlarımızla nasıl yılmadan uğraşmamız gerektiğini de gösterir.

 

 
Toplam blog
: 40
: 661
Kayıt tarihi
: 11.01.12
 
 

Anadolu'da yoksul bir bozkır kasabasında doğdum. Yoksul, acı, zor bir çocukluk ve gençlik yaşadım..