Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşama yaşamak mıdır?

Yaşama yaşamak mıdır?
 

Her geçen gün hayatından memnun olmayan insan sayısı artıyor. Sorunlarıyla uğraşmaktan fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak yorgun düşmüş birçok insan, hiçbir şeyin düzelmediğinden ve her gün işlerin biraz daha kötüye gittiğinden yakınıyor. Oysa sorunlarla başa çıkabilmek için yapılması gereken ilk şey; pozitif düşünmek, olaylara iyimser açıdan da bakabilmek. İyimser olmak başarı ve mutluluğun yanısıra sağlıklı ve uzun bir yaşam da sağlar.

Günümüz dünyasının koşullarında binlerce farklı stres kaynağı tarafından etrafımız sarılmışken pozitif düşünebilmek için doğru şekilde hareket etmek gerek. İnsan ancak belirli şartları oluşturarak ve önce kendisini tanıyarak olumlu düşünmeyi ve bunu alışkanlık haline getirmeyi başarabilir. Bu amaçla neler yapabiliriz:

* Kendinize zaman ayırın. Hayatımızın çoğunu kuru kalabalık içerisinde oradan oraya sürüklenerek geçiririz. Oysa daha sağlıklı yaşayabilmek için arada sırada hayatın içinde mola vermek ve kendimizle başbaşa kalmak; zihinsel, duygusal ve fiziksel açıdan kendimizi daha iyi hissetmemiz için oldukça yararlıdır. Kendinize zaman ayırarak pozitif düşünmek için ihtiyacınız olan adımları daha iyi planlayabilirsiniz.

* Yüreğinizin ve beyninizin sesini dinleyin. Hayatımızın hemen her alanında başkalarıyla birlikte olmak zorunda kalırız. Bu nedenle içinde bulunduğumuz grupların diğer üyelerinin üzerimizde etkili olması farkında olmadan kapılabileceğimiz bir durumdur. Diğer insanların bizim ne düşündüğümüz ve ne yaptığımızla yakından ilgilendikleri fikri, olumsuz düşüncelerin çok çabuk ortaya çıkmasına yol açabilir. Kendimize olan güvenimizi arttırmak ve etrafımızdaki insanların üzerimizde yarattığı baskıdan kurtulmak için atılan her adım, pozitif düşünmek için bize yardımcı olacaktır. Olayların ya da insanların sizi kısıtlamasına izin vermeyin.

* Yaşamın zevk veren, yapıcı ve hoş yönlerine odaklanın, kendinize güvenin. Çevrenizde olumlu, iyimser kişiler bulundurun.

* Sağlık için spor önemlidir. Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak, insanın fiziksel açıdan kendisiyle ilgilenmesi ve zihinsel yeteneklerini kendi kontrolü altında daha olumlu bir seviyeye ulaştırması için önemlidir. Kendinizi fiziksel olarak rahat ve iyi hissederseniz, düşüncelerinizin de pozitif olması ve daha olumlu bir bakış açısına sahip olmanız kolaylaşır. Daha iyimser düşünceler için sağlıklı beslenmeniz ve spor yapmanız gerektiğini unutmayın.

* Geçmiş geçmişte kalsın. Yaşam her gün yeniden başlar. Dünya her sabah yeniden kurulur. Kötü anılar, olumsuz duyguların ortaya çıkmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Geçmişte yaşadığımız kötü şeyleri hatırladıkça, hissettiğimiz olumsuz duyguları da hatırlar ve zihinsel olarak o günlere geri döneriz. Önemli olan böyle bir durumda kötü şeyleri unutmak değil, onların hafızalarımızda edindiği mevcut önemi azaltmaktır. Geçmişin önemini azaltarak onun düşüncelerimizi olumsuza çevirmesine engel olabiliriz. Geçmişi geçmişte bırakıp, geleceğe bakmak iyi bir başlangıçtır.

 
Toplam blog
: 7
: 848
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Fizyoterapist. www.fiziktedavici.com sayfa yapımcısı ve editörü. Hayatı seven sevmeye çalışan biri...