Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '14

 
Kategori
Öykü
 

Yaşamak 2

Yaşamak 2
 

Yaşamak bir şeyler yazıyordu hayattan. Hikayeler, mektuplar. Kimse uyusun diye anlatılmayan hikayeler ve kimse okusun diye gönderilmeyen mektuplar. Yaşamak ufacık bir anıyı büyütüp, büyütüp kocaman bir hale getiriyordu. Yazarken yaşamak hayat olmuyordu. Yazarken yaşamak yaşamaktan çıkıyordu. Hangisiydi yaşanan yaşamak karıştırıyordu.

Böyle zamanlarda ya gitmeye karar veriyor, ya da kalmaya karar veremiyordu... Yaşamak iç işlerimize gelip karışıyordu. İç işlerimiz bağımsız değildi, bağımsız olsaydı, özerk olsaydı. Herkesin üstünde içindekiler yazsaydı. Herkes herkesin içindekini bilşeysimi zimizin birbirimizin… Tam soluklanacakken, nefes al tuzlu su ve bir dalga gelip vuruyor bir yosun gibi, işte kıyı. Ne kadar uzaktım diye düşünürken, ne kadar yakın her şey.

Yaşamak kendini sevmeden, başka yaşamları sevmenin mümkün olamayacağını biliyordu. Küçücük evinin penceresinden dışarıya baktı. Denizin bembeyaz köpüklerle yıkadığı bir temizlik cennetinde hissetti kendini. Pisliklerden arınmış, küçük burjuva yaşamlardan uzak, düzenin yapmak zorunda bıraktığı bir sürü ödevlerin dışındaydı.

Yaşamak şimdi hayattaydı. Bazen kitaplar da, bazen sokaklar da, bazen şarkılar da, bazen pencerelerin ardında, kapı önlerinde, gürültüden uzak, kendi sesini dinliyor, kendisini bu dünyadan dışlanmış görüyorsa da gönlündeki azgın acılar solup, külleniyordu. Düşünce egzersizleri, evden çıkıp deniz kıyısında biraz dolaşma, biraz kitap sayfalarında, içini mutluluk ve kıvançla dolduran, alışık olmadığı, kaygılardan uzak, gerçek üzüntülerin olmadığı, ışıl, ışıl bir gün daha bitmişti. Tüy bulutçuklarının gökyüzündeki değerine paha biçilemez, güzelim nazlı desenlerine seyre dalmıştı. Elinde rakısı, hiç rahatsız olmadan sakin, sakin düşünebileceği zamanlardı. Her yaşamın kendine göre bir üslubu, her yaşamın kendisine yaraşır incelikleri, sertlikleri, güzellikleri ve acımasızlıkları vardı. Yaşamak elli yaşlarında saçları kırlaşmış bir adamdı. En sağlıklı zamanları deliye yakın olduğu çakır keyif anlarıydı.

 
Toplam blog
: 271
: 606
Kayıt tarihi
: 16.05.08
 
 

Güzel sanatlar fakültesi Müzik bölümüne gitmeme rağmen, fakülte sonunda yıllardır yaptığım turizm..