Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '18

 
Kategori
Eğitim
 

Yaşamak Bunu Gerektirir

Yaşamak Bunu Gerektirir
 

Halil Ercan


Size Halil Ercan isminden bahsetmek istiyorum. 
Konya'nın Ereğli ilçesinde bir iş adamı. 
Genç, girişimci, güleryüzlü. 
Bu kadar mı?
Değil tabi. 
 
Hem siyasi, hem sosyal, hem de ekonomik olarak Konya bölgesinde kalbur üstü bir kişilik. 
Yıllardır CHP Belediye Meclis Üyesi görevini yürütür. Ama, siyaseti sadece Ereğli Belediyesinin meclis toplantısında sınırlı tutmaz. Siyasetin, içinde yaşadığı topluma getirilerini son damlasına kadar kullanan, siyasetin verdiği imkanları şehrine, insanına kullanmayı öncelik edinmiş birisi. Ereğli ve Konya'da, adının her geçtiği yerde ayakta alkışlanacak çalışmaların mimarı. 
 
Rozetsiz milletvekili dediğimiz kavramın vücut bulmuş hali. Rozetli milletvekillerinden daha fazla çalışmaya imza attığı da herkesçe bilinen birisi.
 
Yaptıklarından da bahsedelim biraz. 
 
Ereğli ilçesinin kenar köylerinden Çimencik Köyü'ne Anaokulu kazandırdı. Bugün o okulda, ilköğretim sürecinin temeli atılıyor çocuklara. Eğitim, uzun vadeli bir yatırımdır, ve gelecek nesile uzun yıllar kullanabilecekleri bir yatırım bırakmış oldu. 
 
Ereğli; Türkiye'nin 40 ilinden daha büüyük bir ilçedir. En büyük iki hayali vardır, birisi il olmak, ikincisi de üniversite kurulması. Devlet Henüz bir üniversite kuramadı Ereğli'ye. Mevcut Yüksekokul ve Eğitim Fakültesinde de bölüm azaltmasına gidildi. Durum böyle olunca, Ereğli'ye bir yüksekokul daha şart oldu. Kolları sıvayan Halil Ercan, İstanbul'da bulunan Ereğlili iş adamı Mustafa Özşenol ile birlikte, Ereğli'ye bir yüksekokul yapılması konusunda çalışmalara başladılar. ve Türkiye'de sayılı branşlardan, Havacılık Meslek Yüksekokulu'nu Ereğli'ye kazandırdı. Atatürk'ün, "İstikbal Göklerdedir" sözünü biraz daha göklere çıkardı. Eğitim Konusundaki ikinci hamlesinin ardından, şimdi üçüncü hamlesini yaptı. 
 
Türkiye'nin, aşmak için çözümler arayışında olduğu soruna, Konya bölgesi için çözüm, yine Halil Ercan'dan geldi. Sanayi alanında kalifiye eleman yetiştirecek olan, Ereğli Bilim ve Teknoloji Koleji (ERMES)'in inşaatını bitirmek üzere. 
 
Üstelik, yaptığı bu eğitim yatırımlarını, yapmak zorunda bile değil aslında. Diğer iş adamları gibi ihalesini alıp parasını kazanmak varken, birlikte yaşadığı toplumun eksiklerini dertsiz başına dert etmiş. 
 
Eğitimin, bir insanın, ekmekten sonraki en büyük ihtiyacı olduğunun bilincinde olan ve eğitimin, bilgilenmek değil, harekete geçmek olduğunun farkında olarak çalışmalarını sürdüren Halil Ercan, aynı zamanda, siyasi arayışlarda hep ilk sırada yer almış birisi. Kim milletvekili olsun, kim belediye başkanı olsun gibi sorulara verilen cevabın ilk ismi. 
 
İnsanlığın geleceğine yapılan en büyük yatırım olan eğitim yatırımına bu denli önem veren işadamı Halil Ercan, genç yaşına rağmen, yaşamak denilen sanatı en iyi şekilde icra eden, siyaset sanatçısıdır. 
 
Eğer, her şehirde bir tane Halil Ercan yetişsin, o şehrin milletvekili seçmesine gerek kalmaz. 
Dünyadan birşeyler alırken, dünyaya birşeyler verebilmek, güzeldir. 
Yaşamanın gerekliliğini yerine getiren Halil Ercan'ın faaliyetlerinin örnek olması dileklerimle...
 
 
Toplam blog
: 4
: 186
Kayıt tarihi
: 22.10.13
 
 

1987 Konya Ereğli doğumlu. Gazeteci, basın mensubu.  ..