Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

26 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Yaşamak İçin Yaşatmak

 
                              YAŞAMAK İÇİN YAŞATMAK
        Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde corona virüs belasıyla tanıştı ve devlet , millet olarak mücadeleye başladı.
      Corona ile mücadelenin en fedakar ve cefekar kesimi ise sağlık çalışanları.
     Yıllardır bir kenara itilen, sorunları çözülmeyen, özellikle de hastanelerde ve bilhassa acil servislerde dayak yiyen, hakarete uğrayan sağlıkcılarımız, felaket kapıya dayanınca kelimenin tam anlamıyla "kıymete bindi".
      Milletce çaresiz kaldığımız, zor günler yaşadığımız bu "coronalı günlerde" sağlık çalışanlarımız yine fedakarca, cesurca toplumun bu beladan kurtulması için canla başla mücadele etmektedir. 
     İşte bu mücadelenin kahramanlarından; İstanbul’da özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı yeni tip corona virüsüne yenik düştü. Tahtalı'nın, virüsün etkisini gözler önüne seren paylaşımları dikkat çekerken, virüsünün ciddiye alınması çağrısını içeren bir mesajı da paylaştığı görüldü. Tahtalı, Türkiye'de resmi olarak açıklanan ilk vakadan 3 gün önce yaptığı paylaşımda "Burun tıkanıklığı, aşırı geniz akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri..." ifadelerini kullanmış,ancak bu virüs belası O'nun hayatına mal olmuştur.
    Gerçektende sağlık çalışanları büyük bir risk altında ve her an bu virüse yakalanabilecek" potansiyel" bir aday durumundadır.
     Ülkemizin bu salgından sağlıklı bir şekilde kutulabilmesi için toplum olarak, birey olarak hepimize büyük sorumluluklar düşmaktedir. Özellikle sağlık çalışanlarımızın fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları karşılanmalı, yaptıkları görev nedeniyle kendilerine bulaşacak virüsü ailesine, yakınlarına taşımamak için izole edilmeleri şarttır.
      Sağlık çalışanlarının mesai sonrası zamanını geçireceği misafirhane, otel v.b ihtiyaçları derhal giderilmeli,gerekirse beş yıldızlı otellerin bir bölümü sağlık çalışanlarına ayrılmalıdır.
     Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Sağlık sistemi salgına hazır hale getirilmeli ve sağlık çalışanlarına yönelik koruyucu önlemler alınmalıdırlıdır." açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulamaktadır.
    Görüldüğü gibi covit 19 salgınında risk altında olan en önemli kesim sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarıyla ilgili tüm tedbirler geciktirilmeden alınmalı, çalışanlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet vermesi sağlanmalıdır. 
    Hekim ve hemşireler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanları risk altındadır.
     Koruyucu ekipman eksiklikleri dahil koruyucu önlemler bir an önce alınmalıdır.
    Sağlık sistemi salgına hazır hale getirilmeli, triyaj işlemleri uygulanmalı, yoğun bakım kapasitesi artırılmalıdır
    Dilek Tahtalı’nın hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Tabip Odası’da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, şu ifadelere yer verdi:
    "Hekimlerimizin ve çalışanlarımızın sağlıkları bizim için değerlidir. Riske girilmesin, tıbbı koruyucu ekipmanlar verilsin, önlemler alınsın diye yetkilileri defalarca uyardık. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz"
TTB'ninde dediği gibi hedefimiz "yaşatmak ise"  öncelikle sağlık çalışanlarımızın yaşamasını sağlamak zorundayız.
           Sonsuzluk (Osman Özeker) 26.03.2020
 
 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..