Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Deneme
 

Yaşamak mı, ölmek mi zor?

Yaşamak mı, ölmek mi zor?
 

Ne kadar zor olsa da, her şeye rağmen, yaşamaya değer.


Yaşamın en büyük gerçeği ölümse, yaşamaya veya ölmeye karar verebilen insan, ne kadar da güçlüdür aslında; hayat karşısında.

Bir insan, yaşamaya ya da ölmeye nasıl karar verir peki?

İntihar ederek ölmeye karar vermek de, bir tercihtir; hayatın tüm baskı ve zorlamalarına karşın, dibine kadar yaşamak da...

Sence kolay olan hangisi peki? Ölmeye mi, yaşamaya karar vermek mi?

İlk bakışta, ölmeye karar vermek çok zormuş gibi gözükse de, gerçekten zor olan yaşamaya karar vermektir bence.

Ölmek istediğinde, bir tek şey yaparsın; biter her şey... Köprüden atlamak, tüpün gazını sonuna kadar açmak, bir kutu dolusu hap içmek... Ve bir tek kararınla, karartabilirsin yaşamını da, seni seven tüm yaşamları da...

Ya yaşamak? Ya yaşamak, o kadar kolay mı?

Yaşamaya karar verdiğinde:

- Yaşadığın her an, yaşamın tüm güçlüklerine meydan okumaya, hayatın her süprizine, acı, tatlı; hazır olmaya, söz verirsin; bir biçimde.

- Yaşamaya karar verdiğinde, boyunun ölçüsünü, haddinin sınırlarını öğrenmeye de gönüllüsündür; kendiliğinden; sen artık.

- Yaşamayı seçen insan, bir gün gelip de hiçbir idealine, hiçbir hayaline ulaşamayacağını kabul etmek zorunda kalacağının bilincindedir. Peki böylesine olgun bir bilince ulaşabilmek, en az ölmek kadar zor değil midir?

- Yaşamaya yeminli insan, bir gün, bir an gelip de, ya en sevdiğinin onu ya da onun en sevdiğini bırakıp gideceğini bilir; istese de istemese de, bu dünyadan... Bir gün en sevdiklerinden bile ayrı düşeceğini bile bile, dibine kadar yaşamak hayatı; göründüğü kadar çocuk oyuncağı mıdır sence?

- Yaşayan, nefes alıp verdiği sürece, adı kader olan gerçeğin, Demokles'in kılıcı gibi, tepesinde sallanmasına da alışmak zorunda kalmaz mı? Yaşamdan bi dolu şey ister, bi' dolu şey beklerken, kadere razı olmak, o kadar kolay mı?

- Ne olursa olsun, var olmayı seçtiğinde, yaşamın Himalaya'larına çıkmayı da; Lut Gölü'nün en derinlerinde boğulmayı da, peşinen kabul etmek zorundasın dostum. Peki hazmın böylesi güç olanına da, hazır mısın?

Yeter mi? Örnekler vermeye devam edeyim mi? Yaşamak mı zor, yoksa ölmek mi?

Köprüden atlar, tüp gazı koklar, bir kutu ilacı yutar; bitirirsin; yaşamakla ilgili her şeyini...

Ya yaşamak? Ya yaşamak, o kadar kolay mı?

Düşün, karar ver ve söyle... Yaşamak o kadar kolay mı?

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..