Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '19

 
Kategori
Felsefe
 

Yaşamak Sayı Değil Süreç

Süreç değil an.

Bunu da izleyelim şunu da değil, bugün film izleyelim. Burayı da göreyim şurayı da değil bu yıl gezmeye gideyim.

Hayat bitmez her şeyi yaşamak istersen bir gün sen bitersin.

Ömür sınırlı diye her şeyi yapıp yaşamı tüketmeye ve dağarcığını doldurmaya çalışmak ne kadar doğru? İlla da bir şeyleri yapıp tamamlamak değil de unutulmaz anların peşinden koşmak daha doğru bence. Çünkü geçmişe bakıyorum geride sadece onlar kalmış.

Hep istediğimizi yaşamaya çalışmak da doğru olmayabilir, bazen kendimizi hayat denilen kadının kollarına bırakmalıyız, bakalım bize nasıl bir sürpriz hazırlamış.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 filmini izlemek ilginç olabilir ama yorar gibi geliyor bana. Yaşamak sayı değil süreç ama süreçler de sıkıcı olabilir an olmasını istiyorum, istediğim şey ise bana yeter.

Mutluluğu aramak da mantıklı değil, ummadığınız anda karşınıza çıkmasını beklemelisiniz.

Şunu yapamadım, bu olmadı… Bazen olan/yaptığınız öyle bir şeydir ki hepsine değer.

Aslında aradığımız sadece bir an, bir kişi, bir yerdir ama belki öncekilerin hiçbiri o değildir. Korkut beyin bir sözü var; hayat bir şarkı dinleyip gideceğim. Ölümle ölmeyeceğini düşünüyor. Dini ritüeller değil, hayalinde öyle kurmuş. Ruhum tüm o yaşadığım yerlerde sonsuza kadar dolaşacak, bedenim ölür ama ruhum yaşayacak diyor. Böyle düşünerek bu dünyaya veda etsek ne kaybederiz, varsın doğru olmasın. Ama cennetmiş cehennemmiş, işin hesap yönü filam, büyü bozulur.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..