Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamdaki an'lar

Yaşam içerisinde öyle anlar oluyor ki bazen insan kendisini çok çaresiz, yalnız ve sıkıntılı hissediyor. Sanki çevresindeki her kişi ve durum olumsuzluklarla dolu gibi gözüküyor. Düşüne düşüne bir çıkar yol bulamayınca (ya da büyük olasılıkla bulunan yollardan hiçbiri o psikolojiyle beğenilmeyince) iyiden iyiye bir hüzün çemberinde buluveriyor kendini..

Herkes benim gibi değildir tabii. Ama ben böyle anlara karşı hazırlıksız yakalanıyorum. Önceden kendimi yetiştirmeye bu anlamda biraz bencil olmaya zorlasam da her ne kadar güçlü ve azimli olmaya çalışsam da kendime ördüğüm duvarlar yıkılıveriyor.. Diğer zamanlardaki içimin coşkunluğu, kendine güveni avutmaya yetmiyor beni.

Böyle midir herzaman yoksa bir tek benim duygularım mı buna yatkın bilmiyorum.. Tek farkına vardığım durum acıların sevinçlerden daha çok iz bırakması insanda.. Üzüntüler insan teninin yanması gibi bence. Derinleri çok zor iyileşiyor, iyileşse de izi kalıyor, baktıkça hatırlıyor insan.. Artık acıtmıyor olsa da unutulmuyor.. Hafifleriyse küçük ve o an için yakıcı.. Evet belki de kısa süreli ve yanma şiddeti o an için o kadar yüksek. Sonra geçiyor, ya da etkilerinin ne kadar süreceğini yaşamadan bilmek zor.. Şurası kesin ki yanma anından daha uzun bir süre.

Birçok şairin ve yazarın eserlerinde konu aldığı yaşamımızdaki bu 'an' lar değil mi zaten? Çok kısa ama bir o kadar da etkileyiciler... Bazen bir an bütün bir hayatı etkileyebiliyor. Önemli bir sınavı kazandığımızı öğrendiğimiz anda, ilk diplomanızı elinizde tuttuğunuz anda, ilk kez kendi paranızı kazandığınız anlarda hissettiğiniz mutluluk gibi... Ya da platonik aşkınızın başka birine aşık olduğunu öğrendiğiniz o ilk an, bir yakınınızın ölüm haberini aldığınız o an hissettiğiniz acı gibi…

 
Toplam blog
: 3
: 532
Kayıt tarihi
: 07.08.06
 
 

Gazetecilik lise yıllarımdan beri yürüdüğüm yolun, iletişim sektörünün bir parçasıydı. İzmir Karşıya..