Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Yaşamdan dakikalar

Yaşamdan dakikalar
 

Küçük küçük büyümekteler. Dikkat edilmese, küçülen biz büyükler olacak...


Sus...
Anlatılamayan acılar, sadece gözlerden akan bir damla yaş ile silinip gidiyordu. Yürek hangi acıya mahçup düşmüştü, kimin izinde sürüklenip ezilmeyi hiçe sayıyordu? Sorular aslında çoğu zaman cevapsızdı. Özlem doluydu, yansımalar içindeydi.

Sus...
Adımlara ihanet etme! Koşmayı bırakma, kimse için. Çünkü durduğun yerde yalnızlığın pençesinde olabilrisin. Bir ihanet kamçısına yüz tutmuş olarak bulabilirsin kendini. Durma, hayat duranı affetmiyor. Yapacağın en iyi şey ilk önce kendini düşünmek olabilir...

Son zamanlarda meydana gelen olaylar da insanın tüylerinin ürpermemesi elde değil. İnsanın bu vahim durumda olmasının nedeni, araştırma konusundan çok uzak olmak bir yana, bu duruma gelmesini sağlayan bütün nedenler açık bir şekilde, pazar ortamı niyetine, her yerde satılık durumda. İnsanoğlu bilmek, öğrenmek yerine yoketmeyi tercih ediyor. Belki de öğretilenin bu olmasındandır. Yaşam boyunca karşımıza çıkan bir çok sorun, cehaletin getirdiği sebeplerdendir. Eğitim Türkiye'nin büyük bir sorunu. Yanlış yaklaşımlar çoğu zaman akıl almaz olayların yaşanılmasına neden oluyor. Göz önünde olan ve yaşanılmasına karşın hiç bir önlem alınmaması da bu sorunun ne kadar vahim bir durum olduğunu göstermeye yetiyor gibi.

Sorunların psikolojik açıklmasına bakıldığında, durumun ne kadar acil ele alınması ve çözüm buluması gerektiğini göstermektedir. Çünkü hümanistlik bir yana, tamamı katil olan bir millet olmaya başladık. Var olan ve ortalığa atılmış bir sürü bilgi saçmalığı, insanların aklını bir şekilde karıştırmış durumda.

Çok açıklayıcı bilgiler yazmasam da demek istediğim; şuan sömürülen bir millet durumundayız. Bunu kimlerin yaptığının da farkındayız. Ama her nedense "sus-pus" bir durumdayız.

 
Toplam blog
: 59
: 588
Kayıt tarihi
: 08.05.09
 
 

Hayata dair çok fazla beklentim var aslında, fakat bu beklentileri karşılayabilcek zamanı yaratma..