Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamdan kesitler!..

Yaşamdan kesitler!..
 

resim kaynağı:www.arkitera.com


Bir hikaye vardır. Bir hastane odasında 3 yaşlı hasta yatmaktadır. Pencereye yakın olan hasta, her gün pencereden dışarıya bakarak gördüklerini diğer hastalara anlatır. Ama öyle bir anlatış ki, her gün birbirinden değişik olaylar, görünümler. Yoldan geçen arabalar, konuşarak giden insanlar, ağaçlar, çiçekler, böcekler, yağmur, gökkuşağı ne varsa anlatır. Bu güzel anlatımdan dolayı hiç canı sıkılmaz diğer yaşlı hastaların. Dinledikleri şeyleri kafalarında canlandırır, dalıp giderlermiş.

Günler böyle mutlu gelip geçerken, olayları pencereden bakıp anlatan hastanın yanındaki hasta kıskanmaya başlamış. Diğer hastanın anlattığı güzellikleri duymak yerine kendi görüp anlatmayı geçirmiş içinden. Diğer hasta ölmeyince, onun yerine geçemeyeceğini bildiği için, bir gün diğer hasta tam krize girdiği anda, masadaki ilaçlarını yere düşürmüş ve ilaçlarını zamanında alamayan pencerenin yanındaki hasta yaşamını yitirmiş. Onu alıp götürmüşler ve ondan boşalan yatağa, yanındaki hastayı geçirmişler. Büyük bir sevinç içerisinde pencere kenarına geçen hasta pencereden dışarıya bakınca şok olmuş. Çünkü pencerenin dışında görünen sadece kocaman bir duvarmış. Duvardan başka görünen hiç bir görüntü yokmuş. Ölen hasta her gün yaratıcılığını, düş gücünü, bilgisini kullanarak öyküler kurgulamış ve sanki gerçekmiş gibi arkadaşlarına anlatarak, onların mutlu olmalarını sağlamış. Ama ne var ki, kendini kıskanan haset bir arkadaşı yüzünden yaşamını yitirmiş.

Bu hikayeyi bilen ve sonradan bu hastaneye düşen hastalardan yolu pencere kenarına düşen hastalar ilaçlarını masaya değil yastıklarının altına koyarak, olası hasetliklerden kendilerini koruyarak, güzellikler yaratmaya ve paylaşmaya devam etmişler.

Ve bir veciz söz. Yaşam herkesin ömrü hayatında sadece bir kez fotoğrafını çekermiş. Ve herkes bir kez çekilen bu fotoğrafıyla anılırmış. Onun için dikkatli olun, fotoğraf çekilirken gözünüz kapalı çıkmasın!

Kısa bir şiirler bitirelim yazıyı:

SEÇİM

<ı>Çal üç harf

<ı>Çalış beş harf

Üçün beşin peşinde değilim de

Kim türetmişse bu sözcüğü

Aşk olsun!

Ya çal çırp

Ya çalış çırpın

Seçim senin!

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..