Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '14

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Yaşamı Ertelemek

Yaşamı Ertelemek
 

Yaşamı Ertelemek


Neden yaşam üstünüze üstünüze geliyor? Neden istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalıyorsunuz? Zaman hızla ve su gibi akıp geçerken, yapmayı düşündüğünüz şeyleri bilinmeyen ve belki de hiç olmayan bir geleceğe mi erteliyorsunuz?

Bir zamanlar büyük bir kentin kalabalığında, insanları izlerdim. "Yürüyen şu genç adam, şimdi var 40 yıl sonra yok... Oturan şu yaşlı kadın şimdi var, 10 yıl sonra yok... Şu çocuk şimdi var, 70 yıl sonra yok." Bu düşünceyle; yolda kendi hallerinde gelip geçen insanlara bakardım. "Ben şimdi var, 45 yıl sonra yok." 
Çevreme geniş alanda göz gezdirip tüm insanlara bakar ve "Burada olanların hiç biri yüz yıl sonra yaşıyor olmayacak." diye düşünürdüm.

Bu tür düşünceler (kontrollü yapıldığında) zihnin standart ve körleşmiş algısında bir açılım sağlar. Yaşamın sonsuza dek sürmeyeceği konusunda, bizi uyarır ve uyanık tutar. İçinde bulunduğunuz ve size tek doğru ve tek gerçekmiş gibi gösterilen yaşam tarzında, aslında nerede ve ne olduğunuzu farketmenizi sağlar. 

Bunu farketmek önemlidir çünkü bu yaşam tarzı erk kaybettirir. Sadece yaşamanıza yetecek kadar kalan erkle de, pek çok şeyi ertelemeye devam ediyor olursunuz...

 

"Sonsuzluğun neresinde duruyorsan, tam da onun merkezinde duruyorsundur."

 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..