- Kategori
- Pratik Bilgiler
Yaşamı Kolaylaştıran Pratik Öneriler
* Mısırları haşlarken daha lezzetli olmaları için tencereye bir çay kaşığı şeker atın...
Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayarak, onları da tencerenin içerisine koyabilirsiniz.
* Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin...
Eğer su beyazlaşacak olursa, içerisinde un ya da nişasta var demektir.
* Sebze haşlarken kokmasını istemiyorsanız; suya bir miktar tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın.
* Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkartmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Bu şekilde kokunun gittiğini göreceksiniz.
* Etlerinizi kızartmadan evvel mutlaka tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olmalısınız...
Ayrıca, etleri sürekli çevirmeyin ki kurumasınlar.
* Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içerisine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın...
Eğer yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir, suyun üzerinde ise bayattır.
07.09.2011