Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
Okunma Sayısı
874
 

Yaşamı kolaylaştırmanın püf noktaları

Yaşamı kolaylaştırmanın püf noktaları
 

İşin sırrı bu ışıklarda gizli...


Bunları biliyor musunuz?
Küçük ama insanlar için önemli konular.

Püf noktaları:

* Yumurta nasıl kolay soyulur;
Püf noktası: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletmek gerekiyormuş. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırırmış.

*Ekmeğin küflenmesini önlemek için;
Püf noktası: Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterliymiş.

*Meyveleri taze tutmanın yolu;
Püf noktası: Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutarmış.

* Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itseniz de çekseniz de kapanmaları zorlaşır:
Püf noktası: Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürmeniz yeterliymiş.

* Baş ağrısı için:
Püf noktası: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkıp yavaş yavaş yemek gerekiyormuş.(Fazla değil birkaç tane)

* Buz dondururken:
Püf noktası: Suyu kaynatıp, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurabilirmişiz. Buzlar daha canlı kristal gibi görünürmüş. Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlarmış.

* Dişlerinizi doğal temizleyin:
Püf noktası: Çileği ezip diş fırçamızın üzerine koyarak diş etlerimize kompres yapmamız gerekiyormuş. Sonra da dişlerimizi fırçalamamız.

* Ağız Kokusu için:
Püf noktası: Kahve çekirdeği çiğnemekmiş.

* Arı, sivri sinek sokmalarına karşı:
Püf noktası: Kesme şekeri hafif ıslatıp, sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırarak zehri alır ve kaşınmayı şişmeyi önleyebilirmişiz.

* Fermuarlar sıkışırsa:
Püf noktası: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalamak yeterliymiş.

* Gözlük camları:
Püf noktası: Gliserin ile silersek buğulanmayı önlermişiz.

* Ayakkabılarımız ayağımızı sıkıyorsa:
Püf noktası: Bir bardak saf alkolü ayakkabımızın içine dökmeliymişiz. İyice derisine yedirip ve giyidiğimizde, derinin ayağımıza göre açıldığını görürmüşüz.
* Cam sil ile deri ayakkabılarınmzı silmemiz de bir diğer püf noktasıymış...

* Çiçekleriniz için:
Püf noktası: Haşladığımız yumurtanın suyunu saksıya dökersek, çiçekleriniz pek mutlu olurlarmış...

* Güllerimiz boyunlarını bükerse:
Püf noktası: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırmamız gerekiyormuş.

* Saksı çiçeklerimiz için :
Püf noktası: Sigara küllerini saksımıza koyarsak yapraklardaki kurt böcek vs. yokedermişiz.

* Akü Başları oksitlenirse :
Püf noktası: Cola sürmeyi bir deneyin... Oksitlenme diye bir derdiniz kalıyor mu?

* Fareleri kaçırmak için :
Püf noktası: Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürüp farelerin geldiği yere koyunca, gerekli önlemi almış oluyoruz...

* Mangal ızgaranızı temizlemek:
Püf noktası: Ilıkken cam sille temizleyebiliriz. Veya ılıkken nemli gazete kâğıdına sarıp bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını görebiliriz.

* Boya kokusunu gidermek için :
Püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölerek, suyun içine atıp bunu da kokulu odaya koyun, gerisini merak etmeyin.

* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayıp, kontrol ettiğimizde şişemizin pırıl pırıl olduğunu görebiliriz...

* Balıklı tava kokusu :
Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayıp ve yıkayınca, kokudan eser kalmazmış!

* Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpip, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde limonu koyunca iki hafta limon kurumadan kalabiliyormuş.

* Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için:
Püf noktası: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyup, buzdolabında saklayabilirmişiz. Tabi gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanabiliriz.

*Kokulu oda:
Püf noktası: Ampulün üzerine biraz parfüm sıkımamız yetiyormuş. Ampul yakıldığında mis gibi koku odaya yayılıyormuş.

* Patates haşlarken :Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyup haşlarsak, patatesler vitaminlerini kaybetmezmiş. Aynı zamanda da patateslerimiz daha çabuk pişermiş!

* Dereotonu saklamak için:
Püf noktası: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabına saklamaya bırakabilirmişiz.

* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
Püf noktası: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyup, 1 saat buz dolabında beklettiğimizde eski tazeliklerine kavuşurmuş.

* Domatesin kabuklarını kolay soyma;
Püf noktası: Domates'in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağımız yönün tersine sürtüp ve daha sonra soyunca ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletince daha çabuk ve zahmetsiz soyulabilirmiş.

Şimdi bir çok kişinin bunların bir kısmını ben biliyordum dediğini duyar gibi oluyorum.
O zaman duymadıklarınızı, bilmediklerinizi deneyin.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 3525
Toplam yorum
: 5992
Toplam mesaj
: 305
Ort. okunma sayısı
: 1533
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Günlü..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster