Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Yaşamı mizah olarak yaşayanlar

Yaşamı mizah olarak yaşayanlar
 

Nasrettin Hocamız gibi hayatı mizah olarak yaşayan insanlarımıza ülkemizin değişik yerlerinde rastlamak mümkün. Kültürümüz yazıdan ziyade sözlü kültüre dayandığı için birçoğu bilinemeden kıyıda köşede; diğer insanlara ulaşamadan unutulup gitmektedir.

Bizim toplumuzun içinde gülmeyi unutmuş insanımıza biraz olsun hayatın tadını yaşatan insanlarımızdan bahsediyorum. Onlar talk showu hayatın içinde yapmaktadırlar. Kahvehanede, düğünde, davette, sohbette ve hatta camide bile insanları güldürme sevdasından bir an olsun geri durmamaktadırlar. Onların görevi insanların yüzünde biraz olsun gülümseme oluşturmaktır.

Yaşadığım çevrede başından birçok sıkıntılar geçmiş olmasına rağmen hayata mizah olarak bakabilen veya hayatı mizah olarak yaşayan birisiyle ilgili mizahi olayları paylaşmak istiyorum:

Kışın karların diz boyuna ulaştığı ve soğuğun kendisini iyice hissettirdiği bir kış gününde demirci atölyesinde çalışmak zorunda kalan usta sac sobasını elindeki yanık yağ tenekesiyle tutuşturmak ister. Bu sırada elindeki teneke tutuşuverir. Ne yapacağını şaşırarak panik halinde elindekini açık kapıdan dışarı doğru fırlatır.

Fırlayan tenekeden sıçrayan kıvılcımlar tesadüf bu ya hayatı insanları gülümsetmek olan ve olan kahramanımızın paltosunu tutuşturur. Paltosunun arkadan tutuştuğunu fark etmeden yürüyüşüne devam etmektedir ve alevlerin paltosunu yakarak yükseldiğinin farkında bile değildir.

Balkondan durumu gören kasabalı kadınlardan biri bağırır:

—Yanıyorsun, yanıyorsun…

Cevap gecikmeden gelir:

—Yananı Allah görür.

Cevabı verirken de arkasından gelen sese doğru dönmüştür ve paltosunun arkasından yükselen alevleri fark etmiştir. Bir taraftan alevler içindeki paltosunu sırtından çıkartmaya çalışırken yakında bulunan çeşmeye doğru koşarak kendisini hayvanların su içmesi için yapılmış olan çeşmeni havuzuna atar.

Sürekli başkalarına şaka yapan kahramanımız, tesadüf sonrası bu olayı yaşamıştır. Kasabada sohbetlerde bu olay anlatılır ve insanlar bu ilginç olayı her defasında gülerek dinlemeye devam ederler. Normalde üzücü bir olay kahramanımız başına gelince mizaha dönüşmüştür.

 
Toplam blog
: 53
: 2753
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Eğitimciyim. Evli ve Hüseyin Kürşat ve Mehmet Çağrı adında iki oğlum var. Bilgisayar ve psikoloji..