Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Yaşamı suçlamaktan vazgeçme zamanı

Yaşamı suçlamaktan vazgeçme zamanı
 

Çağımız toplumunun sorunları her geçen gün artmaktadır. Her ne kadar bu sorunları çözmeye uğraşsak da, eğitim dışında başka bir yolun çözüm olması mümkün değil. Çözüm olabilecek eğitimin ise bugünkü eğitimden farklı olması gerekir çünkü dünyamız, biz farkında olsak da olmasak da, integral (bütünsel) hale gelmiştir ve bugünün eğitim sistemi, ne integral bir dünyada yaşamaya yardımcı olabilecek bir yapıya sahiptir ne de böyle bir kaygısı vardır. Dolayısıyla bize integral bir dünyada yaşamayı öğretecek bir eğitime ihtiyacımız var. Çocuklarımızla, eşimizle, patronumuzla, yetkili kişilerle, dünyayla ve tüm doğayla, hatta evdeki evcil hayvanlarımızla olan ilişkilerimiz canlılığını kaybetmiştir ve oldukça sorunsaldır. İlişkilerimizi tekrar, daha sağlıklı bir şekilde kurmamıza yardımcı olacak bir eğitime ihtiyacımız var. İlişki kurmaya nasıl başlayacağımızı, ilişki kurarken kendimizin dışına nasıl çıkacağımızı öğrenmeliyiz.

Geleceğimiz, herkesle nasıl doğru ilişki kuracağımızı öğrenmeye bağlıdır. Kendi eşsiz niteliklerimizi koruyarak, toplumda kendimizi nasıl ifade edebiliriz? Öncelikle, yaşamı suçlamaktan vazgeçmeliyiz ve olan şeylerden şikayetçi olmaya son vermeliyiz. Bugün, toplumda ve aile içinde tanık olduğumuz tüm negatif olaylar bir tesadüf sonucu değildir, hepsi insanlığın gelişimin bir sonucudur.

İkincisi, bizi bu duruma getiren tarihi incelemeliyiz. Bizi bu noktaya getiren olayları öğrenerek, insanlığın gelişim eğilimini incelemeye devam edebiliriz. Anlamamız gerekir ki bu gelişim öyle ya da böyle olacaktır, biz istesek de istemesek de. Eğer biz direnç gösterirsek, bildiğimiz kalıplara tutunursak, doğa bizi gelişimin yolunu izlememiz için zorlayacaktır. Fakat bu gelişimi kendi başımıza arzularsak, daha çabuk, daha kolay ve daha keyifle ilerleme fırsatını elde edebiliriz.

Gelişimin doğal eğilimi, dünya çapında bütünselliği ve birliği sağlamaktır. Dolayısıyla, bizi bu birliğe doğru yöneltecek tüm gelecek olaylara kendimizi adapte etmeyi öğrenmeliyiz, o zaman bu olaylardan kolayca ve akıllıca geçebiliriz. Çocukları hayata hazırladığımız gibi, şimdi kendimizi de gelecek, yeni hayata hazırlama zamanı geldi. Dolayısıyla, hayatımızın her yönünü, ailemizle, eşimizle, çocuklarımızla ve tüm dünyayla olan ilişkilerimizi yeniden ele almalı ve integral dünya ile uyumlu hale getirmeye çalışmalıyız.

 

 
Toplam blog
: 78
: 427
Kayıt tarihi
: 01.11.11
 
 

Yaşam yolculuğu hepimizi farklı duraklarda indiriyor. Bu duraklara varmak için çeşitli eğitimler ..