Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '10

 
Kategori
İnançlar
 

Yaşamımızı mikroskobik tüycüklere borçluyuz

Yaşamımızı mikroskobik tüycüklere borçluyuz
 

Vücudumuzdaki en küçük hücreye kadar herşey Allah'ın ilhamıyla hareket eder


Yaşamımızın büyük bölümünü vüdumuzda meydana gelen sayısız işlemden habersiz geçiririz.Vücumuzun en küçük yapı taşı olan hücrelerin, bir fabrikadakinden daha karmaşık işlemleri , biz farkında olmadan hergün 1 saniye bile durmadan devam ettiklerini hiç düşündünüz mü?Belki hiç düşünmediniz, ancak bizim kontrol edemediğimiz ve etmek istediğimizde de yetişemeyeceğimiz bu kusursuz düzen Allah'ın ilhamıyla aklı ve şuuru olmayan atomlar tarafından gerçekleştirilir.Sizlere vücudumuzdaki sayısız mucizelerden biri olan, gözle dahi görülemeyen mükemmel tüycüklerden bahsetmek istiyorum.

İnsan biraz düşündüğünde, bu dünyaya kendi iradesiyle gelmediğini, sahip olduğu özelliklerin de kendi seçimi olmadığını görebilir. İnsan tümüyle acizdir ve en çok sahiplendiği şeyler -ki başta kendi vücudu- bile gerçekte kendi kontrolünde değildir. Hepsi geçicidir ve sonunda yokolacaktır. Fakat insanların çoğu bu kadar basit gerçekleri bile düşünemeyecek kadar gaflet içinde yaşamaktadır.

Vücudumuzdaki bazı hücreler, tüycüğü andıran yapılara sahiptir. Bu tüycüklerin tek görevi hücreyi hareket ettirmektir. Örneğin erkek üreme hücreleri olan spermler, bir tüycük olan kamçılarını yüzmek için kullanırlar. Tüycükler bazen de solunum hücrelerinde olduğu gibi başka birşeyi hareket ettirmeye yararlar. Tüycüklerin kusursuz özellikleri bunlarla sınırlı değildir; yapılarındaki her ayrıntıda karşımıza son derece mükemmel tasarımlar çıkmaktadır. Mikroskobik, ancak oldukça kompleks yapılara sahiptirler.

İnsanın yaratılışı da silya isimli tüycüklerin görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmesiyle gerçekleşmektedir. Bu tüycüklerin birkaç tanesinin bile ters yöne doğru hareket etmesi, insanın oluşum aşamasını engelleyebilir.

Sperm ve yumurtanın birleşip hücreyi oluşturmalarından önce olgunlaşmış yumurtanın anne rahmine gitmesi gerekmektedir. Yumurta, döllenebilmek ve anne rahmine ulaşabilmek için fallop tüpü boyunca uzun bir yol katetmek zorundadır. Nitekim fallop tüpünün içinde bulunan milyarlarca hücre, yumurtayı rahme ulaştırmakla görevlendirilmiştir. Bu hücreler, yüzeylerinde bulunan silya isimli tüycükleri aynı yöne doğru hareket ettirirler. Böylece adeta elden ele çok kıymetli bir yükü taşır gibi, yumurta hücresini gitmesi gereken yöne doğru iletirler. Sonunda yumurta, kendisini arayan spermlerle karşılaşır. Spermlerden yalnızca bir tanesi yumurtaya girmeyi başaracaktır. Döllenmiş yumurta da fallop tüpündeki silyaların yardımıyla, anne rahmine doğru ilerler. Her hücre üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirir. Çünkü, Allah'ın yaratma sanatı kusursuzdur.

Bilimsel bu gerçeklere göre, dünyaya gelmemiz bu tüycüklerin birlikte hareketi nedeniyledir diyebiliriz.. Ayrıca bu kompleks sistem, yaşamımızın ne denli pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterir. Diğer yandan da Yaratıcımız olan Allah'ın sonsuz gücünü ve kudretini kanıtlar.

İnsanın ne kalbinin yaşamı boyunca çalışmasında, ne de 100 trilyon hücresinde üretilen 200.000 çeşit ürünün imal edilmesinde bir rolü vardır..Bunlar üzerinde düşünmek, insanın kendi acizliğini ve Allah'ın yüceliğini kavrayabilmesine önemli bir vesile olacaktır.

İnsanların kendi varlıklarından haberleri bile yokken, Allah bedenlerini şekillendirmiş, onları tek bir hücreden mükemmel tasarıma sahip birer insan olarak yaratmıştır. Unutmayalım ki, bedenimizi bir kez yaratıp inşa etmiş olan Rabbimiz, bizi ölümümüzden sonra bir kez daha yaratacak ve hesaba çekecektir. Bu, Allah için çok kolaydır. Allah'ın yaratması kusursuzdur. Bunu haber veren bir ayette şöyle buyrulmaktadır: "...

Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk ' (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip gezdir; o göz (uyumsuzluk bulmaktan) umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir." (Mülk Suresi, 3–4)

kaynak:http://bilimdunyasi.net/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..