Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamın kıyısında yürüyen kardeşim

Yaşamın kıyısında yürüyen kardeşim
 

Bir insanın yüzüne karşı "hayatta kalma şansınız %40 tır" denildiğinde yüzü ne ifade alır? Hiç böyle bir durumla karşılaştınızmı bilmem ama ben karşılaştım. KML(Kronik Myoleid Lösemi) hastalığı olan ağabeyime ilik nakli yapılması için Cerrahpaşa T.F. Kemik İliği Transplantasyonu ünitesinde yatıyor. Muhtemelen Temmuz'un ilk haftası nakil gerçekleşecek. Ağabeyim %40 yaşama şansına tutunacak ve mücadelesini verecek.

Dün doktorlarla bir toplantı yaptık. Ben, hasta ağabeyim, eşi ve en büyük ağabeyim. Hastalığın gelişimi,yapılacak tedavi ve sonrası hakkında görüşüldü. Doktor kendisine başına gelebilecekleri sıraladığında gözündeki kararlılığı gördüğümde kendimi ağlamamak için zor tututum. Dik durmaya çalışırken, yaşamaktan başka şansım yok diyordu. Böyle de olması gerekiyordu.Hepsinden önemlisi "hayata tutunmak". Hayat bize en zor rolü oynamaya mecbur etti.Yaşam ve ölüm arasındaki o yolda, kendi canınızdan ve kanınızdan birisi ile beraber yürüyüşünüzde oynamak zorunda olduğunuz bir oyun. Bu oyunun sonu nasıl bitecek, herkes rolünü ne kadar oynayacak hep beraber göreceğiz. Ama bildiğim birşey var:Aile olarak hepimiz kenetlendik ve nakili bekliyoruz.Asıl sarp, tozlu, dikenli yol nakilden sonra başlayacak. Kilo kaybı, saç dökülmesi, ağızda yaralar, yüksek ateş, hastalığın tekrar nüksetmesi, yoğun bakımı gerektirecek komplikasyonlar görebileceğiz. Bu mücadeleyi vermeye hazırız.

Takdir-i İlahi bize karşılaşacağımız belki en zorlu hayat etabını koşturacak. Sendeleyeceğiz, ayağımız, takılacak, düşeceğiz, gücümüz tükenecek ama tekrar ayağa kalkacağız. Yaşanılan onca sıkıntıya inat hayata tutunacağız. Lösemi denilen bu kanser illetini elbirliğiyle defedeceğiz yaşamımızdan. Gün gelecek bu mücadelemizi hep beraber anacağız sağlıcakla. Kadehler "sağlığa" diye kalkacak , dualar "önce sağlık" diye başlayacak. Güneş yüzümüze vurduğunda her yeni doğan günün yeni umutlar demek olduğunu hatırlayacağız.

Cerrahpaşa nın önünden de geçeceğiz, suyundan da içeceğiz. Cerrahpaşa da canımızın yarısı değil sevgimiz ve saygımız kalacak...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..