Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamın limanları

Yaşamın limanları
 

Hayatımız türlü mücadelelerle dolu. Ne büyük savaşlar veriyoruz yaşamımız boyunca… Kimi zaman yeniliyor, kimi zamansa galip geliyoruz ama yılmıyoruz savaştan, yılmıyoruz yaşamaktan. İnsanoğlunun içinde var yaşama güdüsü o yüzden her ne olursa olsun bir çınar ağacı gibi dimdik ayakta kalmak ve yapraklarımızı koparırcasına şiddetle titreten yıkıcı rüzgarlara direnmek için elimizden geleni yapıyoruz. Zaten hayatın yaşanmaya ve mücadele etmeye değer olmadığı fikrine kendilerini kaptıran ve fırtınalara karşı başı dik durmaktan vazgeçenler son vermeye çalışmıyorlar mı yaşamlarına umutsuzca?

Hayat aynı bir gökkuşağına benziyor: İçinde sadece pembe yok, sadece mavi ya da sadece gri. Çeşit çeşit renklerle örülmüş bir zaman denizidir aslında hayat. Bu denize her zaman aynı kıyıdan dalmak ise mümkün değildir; çünkü rüzgar eser ve bizi farklı limanlara sürükler. O an yaşamın hangi limanında konaklıyorsak mecburen oradan atlarız denize. Yüzeriz kimi zaman tüm gücümüz ve gayretimizle, kimi zaman ise istemeye istemeye… Yüzmek zorundayızdır yaşamak istiyorsak, biliriz eğer kulaç atmayı bırakır ve paniklersek yaşam denizi bizi yutacak ve bilinmez bir derinliğe doğru sürükleyecektir.

Dalmak zorunda olduğun deniz yüksek dalgalarla dolu olsa da, yılmayıp inançla yüzmeye devam edersen sonunda varırsın dingin suların insanı huzur duygusuyla sarıp sarmaladığı diyarlara. Kimi zaman yaşam denizinin fırtınalı sularında yaralanan kalbini gözlerinden yayılan saf ışıkla tedavi eden bir sevgili; kimi zamansa kuytu bir liman gibi yorgun bedenine sığınak olan bir dost karşılayacaktır seni o büyük yaşam denizinin dingin sularında. Dingin suların hüküm sürdüğü uzak diyarlara vardığında, ne o şefkatli sevgiliyi ne de vefakar dostlarını sakın bırakma. Unutma! Yaşam bir gökkuşağına benzer: İçinde sadece pembe yok, sadece mavi ya da sadece gri. Çeşit çeşit renklerle örülmüş bir zaman denizidir yaşam. Gün gelir dingin sular yine fırtınalarla çalkalanır. Fırtınalar büyüyüp tayfun olsa da; eğer yanında yaralarını saracak bir sevgili, zor günlerinde sana sığınacak bir liman sağlayan dostların varsa hiç korkma; yıkamaz senin gövdeni hiçbir fırtına.

Sevgi, dostluk ve bağışlama seninleyse gerçekten çok güçlü bir çınar ağacısın sen…

Blog resmi:http://astro.uchicago.edu/~andrey/photo/Scan/liman.jpg

 
Toplam blog
: 130
: 5076
Kayıt tarihi
: 08.08.06
 
 

Ege Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümü mezunuyum. Şu anda Marmara Üniversitesi ..