Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamın yalnızca kıyısında yaşayan bir toplum olduk!

Yaşamın yalnızca kıyısında yaşayan bir toplum olduk!
 

Farkında mısınız? Toplum olarak hep yaşamın kıyısında yaşıyoruz. İşte bu yüzden, yöneten değil de yönetilen ve hoşlanmadığımız şeylere göz yuman bir ülke konumundayız. Aynı yüzmesini bilmediği için, denize girmekten korkan ve bu yüzden yüzme zevkini hiç tadamayıp, denizleri aşıp keşiflerde bulunma isteği olmayan ve yalnızca kumsalda dolaşan çocuğa benziyoruz toplum olarak...

Bunun sonucu olarak da imrenilen değil de, başkalarına imrenen ve onların isteklerine boyun eğen bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.

Pekala ne kadar daha yaşamın kıyısında yaşamayı düşünüyoruz? Acaba bizler, bu ülkenin bireyleri olarak yaşamın kıyısında yaşamaktan ne zaman vazgeçip cesaretle hayatın tam ortasında yer alıp, makus kaderimizi ne zaman değiştireceğiz sizce?

Ne olacak da bizler yüzmesini öğreneceğiz? Hoşlanmadığımız şeylere şahit olmaktan bıkıp, artık bunlara tahümmülümüz kalmayınca mı? Yoksa fotoğraftaki biz olunca mı?

Hiç merak etmeyin. Bu ülkede yüzyıllarca kardeşce yaşayan, fakat birilerinin çıkarları uğruna bir fitneye kurban olan kardeşler, birbirlerinin kanlarını dökmeye devam ederse, bu fotoğraftakinin içimizden biri olması fazla sürmeyecek.

Peki o zaman kim kazanmış olacak? Kanlarını hiç yere akıtan kardeşlerden biri mi? Yoksa çıkarları uğruna fitneyi çıkaranlar mı?

Merak ediyorum, bu toplum zengin tarihinden ders almayı ne zaman öğrenecek?

 
Toplam blog
: 5
: 397
Kayıt tarihi
: 17.06.07
 
 

Kendimi bildim bileli iş hayatı içerisindeyim. Bu hayat içerisinde kalite açısından imrenilecek çok ..