Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Yaşanan hayatımız seçimlerimizin sonucudur

Yaşanan hayatımız seçimlerimizin sonucudur
 

İster farkında olalım ister olmayalım her gün, her saat, her dakika, her an aklımızdan olumlu veya olumsuz birçok düşünceler geçer.

Bu düşünceler ışığında hayatımız şekillenir.

Sonuçta yaşanan hayatımız seçimlerimizin sonucudur.

Düşüncelerimizle, hayat bize her gün, her saat, her dakika, hatta her an seçimler sunar.

Ya biz seçeriz, ya başkaları seçer.

Yani bir şekilde hayatımızda bir şeyler seçilir. Ve bu şekilde bizler seçimlerimizin ya da bizim için başkaları tarafından seçilenlerin sonuçlarını yaşarız.

Seçmek sorumluluk ister, güçlü bir karakter ister, yürek ister. Bazen seçtiğimizi zannederiz, oysa başkaları seçmiştir, bizde onaylamışızdır. Seçim şansı bize verildiğinde seçmemişsek kimseyi suçlamaya hakkımız yoktur. Hayatımıza, seçileni kabül ederek yaşamayı sürdürmeliyiz.

Oysa istediğimiz şekilde bir hayatı seçebilirdik. Bunu yapamaya muktediriz. Bu şekilde istediğimiz gibi bir insan olmayı da seçebiliriz. İşimizde en iyi olmayı, işimizi en iyi yapmayı da seçebiliriz

Doğru seçimler yaptıkça yaşama sevincimiz artar, daha mutlu, daha huzurlu, daha başarılı bir hayat süreriz

Doğru seçim yapmak için, değişim gerekebilir. İnsanın istediği, gerçekten istediği zaman değiştiremeyeceği bir şey yoktur. Değişim içte başlar, dışa doğru yayılır. İçsel değişimi gerçekleştirmeden kendimizi, kendimizi değiştirmeden de hiç kimseyi değiştiremeyiz. Bir kişi ne yapabilir? İsterse, gerçekten isterse dünyayı bile değiştirebilir. Tabi ki önce kendi dünyasını değiştirmek kaydıyla. Kendimizi değiştirmeden diğerlerini değiştirmeye kalkarsak dışlanır, dünyayı değiştirmeye kalkarsak altında eziliriz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..