Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Yaşananların dayanılmaz farkındalığı...

Türkiye' de siyasi iktidar ile devlet iktidarının farklı yerlerde toplandığı evvelden beri biliniyordu ama artık açık açık dile getirmekten de oldular güç sahipleri. Yani siyasi iktidar aynı zamanda devlet iktidarını ele geçirmek istiyor diyen zevat, Türkiye'de "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi işlemez mi demek istiyor? Elit bürokrasiyi elinde tutan efendiler, Atatürk bunu ilke olarak koymuştur amma bu bizim çıkarlarımıza ters düşer mi demek istiyorlar?

22 Temmuza giden süreç gösterdi ki halkın oyları devletin yönetimine yansıtılmadı. 22 Temmuzda da yansımaması için çareler düşünüyorlar şimdi. Demokrasi, millet iradesi filan hepsi lafta. Kendini efendi diğerlerini hizmetkar gören kesimler efendiliklerini devam ettirirken hizmetkar gördükleri Anadolu insanına iktidarı kaptırmama telaşında.

CHP'nin ülke sorunlarını çözmede yetersiz olduğu bu kesim tarafından da bal gibi biliniyor. Fakat zaten ortaya konan tüm gayret, sorunları çözülmüş bir Türkiye değil, gücü ve imtiyazı elinde tutanların bu güç ve imtiyazı kaybetmeme gayretidir. Bu uğurda pire için yorgan yakmaya hazır olan bu insanların tüm iddiaları spekülasyon ve şişirme iddialardır. Bu insanlar mangal yapma keyfi için ağacı odun yapmaktan kaçınmayacak rahat düşkünü insanlardır. Şimdi hedef bu rahatın bozulmamasıdır.

Cumhurbaşkanı seçimini engelleyerek kriz ortamı üreten elit kesimin amacı müreffeh Türkiye değil, müreffeh sınıfın çıkarlarını korumaktır.

Devlet yönetiminde halkın çocuklarını görmeye tahammül edemeyenler hayali korkular üreterek milleti baskı altına almaya çalışıyorlar. İnsaf ve izan sahibi herkes bilir ki her toplumda marjinal düşünceli insanlar olacaktır. Ama bu insanların rejimi tehdit altına alacak kadar güçlü oldukları ya da tersi ifadeyle rejimin bu insanların tehdidi altına girecek kadar zayıf olduğu koca bir yalandır. (Devletin istihbarat raporlarında bu marjinal düşüncelerin yaygın olmadığı ve rejimi tehlikeye düşüremeyeceğinin anlatıldığı haberleri basında defalarca yazıldı.)

Özetle: Şu anda devletin gücünü elinde bulunduran siyasi iktidar değil, elit bürokrasidir. Elit bürokrasi ise halkın öz değerlerine karşı duruş göstermekten çakinmemektedir. Neden? Çünkü halkın değerlerine saygılı düşüncenin devleti yönetmesi demek elit bürokrasinin cici ve imtiyazlı günlerinin sonu demek.

22 Temmuz, Anadolu insanı ile elit bürokrasinin hesaplaştığı gün olacaktır.

 
Toplam blog
: 6
: 271
Kayıt tarihi
: 14.11.06
 
 

İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme Bölümü mezunuyum. Özel bir kuruluşta bölüm yöneticisiyim. İlgi a..