Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşanılan evler

Yaşanılan evler
 

Evleriniz nasıl?.. Sürekli derli, toplu musunuz? Eve girdiğinizde koridora ayağınızı attığınızda buz gibi zemin mi karşılar, yoksa ayağınızı attığınızda büyüklüğü fark etmez ama bir halı parçasına mı basarsınız? Peki koridoru geçtiniz, çevreniz de birkaç parça eşya görür müsünüz?

Üzerinizi hemen değiştirir misiniz? Odalarınızda dolaşırken her şey düzgün derli toplu mudur, yoksa bilgisayarın yanında yarısı içilmiş bir çay fincanı, kek kırıntıları olan bir tabak var mı? Yatak odanızda sabah üzerinizden çıkardıklarınız dürülü bir şekilde bekliyor mu sizi, yoksa acelece bırakılmış mı?

Ev işleriyle fazlaca haşır neşir olan biri olarak, düzenli bir ortamının büyük çaba ve özen gerektirdiğini itiraf etmeliyim. Sürekli evleri toplu ve düzenli olan kişilere hayran olmakla birlikte nasıl yapabildiklerine de hayret etmekteyim. Aralıklı olarak yardımıma gelen bir hanım olduğu halde benim için gerçekten zor.

Bir de ev düzeninin ayrı bir yönü var bana göre. Sürekli kullanılması gereken eşyalarımızın el altında olabilmeli. Bazı mutfaklar vardır, mutfak tezgahının üzerinde tek bir malzeme bulunmaz bulaşık deterjanı bile dolaba kaldırılır. Bardaklar, tabaklar, baharatlar ve çatal-kaşık vs hepsi dolaplardadır. Böyle mutfaklarda yemek hazırlamakta kullanılan tüm malzemeler hemen yıkanır ve kaldırılır. Yerlerse olabildiğince halısızdır, temizliği kolay olsun diye.

Böylesi kullanılan alanların gerçek yaşantıları yansıtmadığını düşünüyorum. İnsan evine geldiğinde sıcaklığı hemen hissedebilmeli, ayakkabı ile eve girilmesini zaten asla kabul edemiyorum. Yeterli hijyen ortamının bulunmadığı sokaklarda dolaşıldıktan sonra eve o ayakkabılarla girilmesi çok yanlış. Eve girer girmez ayağımızı attığımızda sıcak bir zemine adım atmak rahatlamanın başlangıcı bence. Dağıtmaktan korkulan mekanlar yerine, insanın rahatça evinde dolaşabilmesi ise başka bir özgürlük. Mutfaksa tümüyle ayrı bir olay, elimizin ulaşabildiği yerlerde malzemeleri bulabilmeliyiz, varsın dağılsın biraz ortalık, az dinlenip kalan işleri bitirmenin kimseye zararı olmaz.

Sırt ve bel ağrıları oldukça yaygın toplumumuzda. En sık nedeni de uygunsuz beden hareketleri yanı sıra sürekli gergin kaslarla dolaşmak. Özellikle hanımlarda yaygın bu tür ağrılar ve de sıklıkla ev hanımlarında. Tabiî ki temizlik ve düzen sağlanabilmeli. Ama kusursuz bir düzen sağlayacağım diye kısır bir döngü gibi içinde olduğumuz ev işlerinin de kölesi olmamalıyız.

Yaşanılan evlerimizde :) Mutlu ve huzurlu günler dileğiyle :)

Resim adres.

http://www.jameswjohnson.com/paint06/window_cleaner.htm

 
Toplam blog
: 196
: 6404
Kayıt tarihi
: 30.03.07
 
 

Uzman doktorum, kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kendi adıma  yaşamdan beklentim, huzurlu ve ko..