Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yaşanılası şehir Çanakkale 2

Yaşanılası şehir Çanakkale 2
 

Çanakkale’de iskeleden çıktıktan sonra biraz yürürseniz sağ tarafta sokakta saat kulesine ve meydanına varırsınız. Devam edersiniz Çanakkale’nin Tarihi Çarşısı uzanır. Solda meşhur Aynalı Çarşı vardır. Hani “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” türküsünde sözü geçen işte bu çarşıdır.

Değişmez iskele de balık tutanlar, Yaz - kış demeden, rüzgâra aldırmadan…

Sogan ekmekle yenmeye başlar, kızaran balıklar. Günbatımı sohbetine doyulmaz, yenmez tadından… Bölgede deniz ürünleri bulabileceğiniz lokantalar çok yaygın. En çok tüketilen balık cinsleri; sardalye, kalamar, fener balığı ve alabalık... Her zaman taze balık bulmak mümkün.

Bu şehirde sıkıldığını bile hissetmezsin. Hissettirmez kimse sana! Balık ekmeğini eline alıp, geç mesela kayalıklara gün batımında karnını doyururken boğazın derin sularında yalnızlığınla yüzleş mesela.

Yağmur çiselerken kordonda bir dolaş fırtına kopmaya başladığında Anafartalar otelinin roof’ unda cam kenarından izle gün batımını tabi biralar ramazan ağabeyin elinden olacak.

Gün batımında balıktan balıkçılardan geçilmez ağlayan kayalıklarda, güneş bir başka güzel batar Çanakkale’ de bir başka izlenir. Anafartalar otelinden Çanakkale boğazı baktığında uçsuz serzenişte bulursun kendini. Derin sularda biran gözünün ucuna takılan yunusların kaçışmalarını görürsün.

Her mevsim bir başka güzeldir Çanakkale de her mevsim farklı etkinlikler boy gösterir. Bunların en güzeli Haziran ay’ının ilk haftası kaz dağının eteklerinde bir doğa yürüyüşü yapılır kasabalar da yaşayan içten cana yakın tüm halk genç yaşlı demeden mutlaka o yürüyüş de bulunurlar. Kazdağı özellikle doğa aşıklarının tercih ettiği bir bölge. Bölgede doğal güzellikleri görmek amacıyla doğa sporları turları düzenleniyor. Çünkü bu güzelliklere yalnız yürüyerek ulaşılabiliyor.

YAŞANILASI ŞEHİR ÇANAKKALE! Bana göre mutlaka bir kere gidilmesi gereken bir şehir. Şehitliğimizi mutlaka merak edenleriniz vardır bir kaç fotoğraflarla size sunmak istiyorum ama bence bu yeterli değil canlı bir şekilde o duyguyu tatmanız gerekiyor. Sevgiyle ve nereden geldiğimizi bu hale nasıl ulaştığımızı unutmadan yaşamanız dileğiyle!

 
Toplam blog
: 27
: 2069
Kayıt tarihi
: 14.08.06
 
 

İzmir doğumluyum ama tamamen bir Çanakkale aşığıyım. Herkesin hayatı bir öyküden oluşuyor ve ben ..