Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '06

 
Kategori
Mizah
 

Yaşanmış yolculuk öyküleri

Yaşanmış yolculuk öyküleri
 

Yolculuklar ülkemizde genellikle otobüslerle yapılır. Belli bir standart olmadığı içinde hizmetler bölgelere, firmanın anlayışı ve personelin eğitimine bağlıdır. Bı durumda pek çok traji-komik olay yaşanır, sizlerinde gününe neşe katmak dileğiyle birkaç örnekte benden...

NIRÇ...

İki arkadaş yolculuk yaparlar, yolculardan yılmaz susamıştır. Gecenin bir yarısı utana sıkıla servis lambasını yakar ve 15 dakika bekledikten sonra muavin gelir. Ne istiyon birader der. Yılmaz, bir su rica edebilirmiyim der. Personelin cevabı kısaca nırç olur, döner gider. Mehmet Oğlum yılmaz adam nırç yapıp gitti der, İstesene suyunu bidaha. Yılmaz nırç yaptı artık istemem der. Mola yerine kadar suyu da isteyemez ve molada içer suyu. Arkadaşları duyunca; oğlum öyle istenmez kibarca su derler. Kardaş bi su ver diyecektin derler. Yılmaz ne zaman dostlarından bişey istese hep nırç cevabı alıyor artık.

SİZİ GÖTÜRÜYÜK SUYUNUZUDA VERİYİK DAHA NE İSTİYİSİNİZ...

Antalyadan Elazığa giden otobüs, Burdur dan yolcu alır. Ne varki yolcu fazlası vardır otobüste. Çift satılmıştır biletler. Bilinen tartışma başlar, otobüs tartışma ile birlikte yolada koyulur. Akşamın karanlık saatleridir artık. Kadın haklı olarak yer istemektedir ve 20 saat yolu ayakta gidemeyeceğini söyler, görevliler idare etmesini söylemektedirler. Tartışma yaklaşık 2 saat devam etti sonuç nafile. Yinede karşılıklı tartışma devam ederken arka da yatmakta olan yedek şoför yolcuların üstünden atlayarak gür sesiyle; durun indirin şu kadını, uyuyamadık ya şurda. Kardeşim sizi götürüyik, suyunuzu da veriyik daha ne istiyisiniz. Ve tartışma biter tüm sesler kesilir otobüste.

ZAHMETİNE...

Bir otobüs firması personeline eğitim verir. Yolculara artık kibar davranılacak, argo konuşulmayacak, yolcunun stekleri anında yerine getirilecek. Tüm personel eğitilir.

Yolculuklardan biri yine, kadın yolcu servis düğmesine basar, anında gelir görevli. Bizahmet bi su verirmisiniz?

Bizim kibar görevlinin yanıtı, ne zahmatı bacı zahmatına.... diye yanıtlar.

Kendince kibarlığı ve nezaketi böyle yorumlamıştır.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..