Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Yaşar Büyükanıt neden yargılanmıyor?

Yaşar Büyükanıt neden yargılanmıyor?
 

Neden 1. dereceden Astları darbe girişimiyle suçlanırken onlardan sorumlu komutan aklanır


Kılıçdaroğlu'ndan soru: E - muhtırayı veren komutana ne yaptınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin kaldırılması konusunda AKP’nin samimi olmadığını dile getirerek "E-Muhtırayı veren komutan hakkında siz ne yaptınız? Altına kurşun geçirmez zırhlı bir araç aldınız. Bu mudur sizin darbelerle mücadeleniz? Eğer bunun yanıtını vermezlerse kendileri darbenin arkasına saklanmış bir siyasi lider olarak adlandırılacaktır" dedi.

17:03 | 23 Temmuz 2010 milliyet internet

Yaşar Büyükanıt'la bunlar Dolmabahçe de ne görüşmüş olabilirler? Benim anladığım şu siz rahat olun çekilen E Muhtıra bir şey ifade etmiyor ordu içindeki rahatsızlığı susturmak Cumhuriyet yürüyüşlerindeki rahatsızlığı susturmak için böyle bir girişimde bulundum. Siz rahat olun efendim ayrıca sizlere seçimlerde mağdur edebiyatı oynayabilmeniz için bir avantajdır saygılarımla.

Dönemin Tüm paşaları ergenekoncu ilan edilip toplatıldı iktidar tarafından Agustos geliyor tayinler terfiler olacak bakın şimdide 102 askerimize birden tutuklama kararı cıkarıldı. Neden bu zamanlama?

Birileri yine düğmeye bastı. Yaşar büyükanıt darbeci olarak suçlanan paşaların komutanı ise ast ları bu eylemleri yaparken herhangi bir girişimde bulunmadı ise kesinlikle suçlu olması ve mahkemece sorumluluk alanında işlenen suçlardan ötürü ilk tutuklananlardan olması gerekir. Tabiiki ortada gerçek bir suç var idiyse. Yapıştırma bir suçsa bunlar bizden olanlar ve bize karşı olanlar ayıklaması ise tamamen anti demokratik bir durum içindeyizki bununda sonu sivil darbedir.

Bu hükümeti destekleyen eski sag partili iktidar meyvesi yeme uğruna (cogunlukla eski Anaplılar) bunlara destek ve cesaret veren kitleye sesleniyor sağ duyuya davet ediyorum. Onlar şimdi Cihad yolunda ve gerçek amaç ve davaları uğruna yapmıyacakları şey olmayan bir topluluk ve siz iktidar meyvesi yeme para için herşeyini verebilecek kitleyide basamak ediniyorlar. Benim bulunduğum bölgede bizzat sahidim eski anaplıların cogu Akp li kendinize gelin her şey para değildir.

Fettullah humeyni edası ile Türkiye ye döndüğünde her şey için çok geç kalınmış olabilir.

Yukarıda cizdiğim senaryo belki çok karamsar olabilir. Ama korkuyorum ki gerçek senaryoları ne idiyse hiçde parlak bir şey değil eminim.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..