Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaşarken unuttuğumuz benliğimiz

Yaşarken unuttuğumuz benliğimiz
 

Kim olduğunuzu keşfedin


Her insanın bir dönüm noktası vardır. Temize geçmiş defterinde  bir de kirlettiği sayfaları. Başlangıç hep yakındır, son kadar yakın. Gözlerimizi açmamız uzun sürer bazen. Işığı görmek için çabalamamız gerekir. Rotasız bir geminin unutulan mürettebatı zannedereriz kendimizi. Bir gün gelir...

Yeşerir her kuru dal, meyve vermek için çabalar. Günah denizinden temiz bir el çıkar. İnsanın kendini tanıdığı ya da tanımaya çalıştığı bir yol görünür uzaklardan. Bu kadar geç kalmışlığına mı üzülürsün yoksa kaybettiğin zamana mı? Dünyanın sıkıntıları ya da sıkıntı zannettiğimiz buhranlar bir gün gelir gülümsemeye başlar. Asıl olan hayatın bu ince tavrına,  misafiri gecikmiş ev sahibinin merhametiyle kucak açmak değil midir? Her insan doğmak için bir gün bekler. Yaşadığını zannettiği her rüya için de af ister. Zamanın bu kargaşasında hep doğru yolda kalmak hep aynı insan olmak ister. Geç değildir değişmek için zaman bu defa sizi gecikmiş bir vergi borcuyla da karşılamaz. Bahanelerden kurtulmamızı ister sadece. Kaybedilen zamanı akrep ve yelkovanda hızlandırmak ister. Acele et der, acele et. Mutlu olmak için, sen olman için. Bir yerlerden başlamak gerekir kışı baharda baharı kışda görebilmen için. Bir gün sorun kendinize hayat defteriniz neden kalın diye? İnanın hayat geçikmeyecektir cevap vermekte. Söz mecliste oysa kalem hep elimizdedir. Temiz sayfalar bekliyordur yaşam amacımızı, varoluşumuzu. Hangi sevgi üzerine yaratıldığımızı, hangi pişmanlıkları neden yaşadığımızı sorgulamamız isteniyordur bizden. Bütün bu sorulara geç kalmışlık oysa ki neden?

Karar vermeden önce bir düşünün! Sevgi üzerine inşa edilen bir kainatta mutsuzluk için yoktur neden. Bırakın ellerinizi sonsuzluğa ve tutulabilsin zamanın farkındalığına. Açabilsin hayat hazinenizi ve yıllardır kilit vurduğunuz benliğinize anahtar olabilsin. Başlamak için düşünmek ve değişmek için sorgulamak gerek. Unutmayın mutluluk için tek bir anahtara ihtiyacınız yeter. O da ne mi? Kaybettiğiniz siz!  Yaşarken unuttuğunuz gerçek kimliğiniz! 

 
Toplam blog
: 4
: 170
Kayıt tarihi
: 21.02.11
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde felsefe öğrenimi görmekteyim.   ..