Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Yaşasın! ABD bizi seçti

Yaşasın! ABD bizi seçti
 

ABD Dış işleri bakanı Rice’dan ilginç bir açıklama geldi.
Dedi ki “Türkiye’yi Ortadoğu’da barış görüşmeleri yapması için biz görevlendirdik.”

Tamam burası doğru zaten onlar söylüyor biz yapıyoruz da esas ilginçlik bu yanıtı veridiği soruda. Muhabir, bu barış çabalarının aslında ABD’nin görevi olduğunu ima eden bir soru soruyor ve Rice da bu rolü ABD’nin oynamasının doğru olmayacağını söylüyor.

Şimdi bütün bunlar neyi gösteriyor?
Neden Türkiye? Verilmek istenen mesaj kime ve niçin?

Öncelikle bu olay ABD’nin Türkiye’yi bölgede bir maşa olarak kullanmak istediğini açıkça ortaya koyuyor. Açık açık da söylüyor bunu. Zaten bu hamle yüzyıllardır batılı devletlerin klasik ayak oyunlarından biridir ve onlar için doğru bir stratejidir. Empeyalist devlet, hangi devlette bir siyasi erk eksikliği varsa, bu devleti bulunduğu bölgede taşeron olarak kullanır. Ayrıca kullandığı ülkeyi o kadar iyi seçer ki aynı zamanda bir çok devlete de mesaj verir.

Bu bölgede ABD’nin maşa politikasına Türkiye kadar uyan başka bir devlet yoktur. Her açıdan düşünebiliriz. Üstüne bir de müttefiğiz Amerika’yla. Tabi şu da var: Türkiye zaten BOP’un Ortadoğu’daki en büyük destekçisi değil mi? Erdoğan da eş başkan. Bir de bu siyasi kargaşada Rusya ve İran’a mesaj vermek isterse Türkiye’yi kullanması kadar doğal bir şey yoktur.

ABD’nin şu anki isteği Türkiye’yi tamamen yanında göstererek, bölgedeki büyük devletlerle Türkiye’yi karşı karşıya getirmek. Öncelikli olarak ABD-Rusya çatışmasındansa Rusya-Türkiye çatışması Amerika’nın tercihidir. Zaten biz de ABD ağabeyimizin bize verdiği bütün bu rolleri eksiksiz uygulamaktayız.
Bağımsızız ya ondan herhalde.

Zaten savaş gemileri de geçti boğazdan, Montrö delik deşik.

Bütün bu onur kırıcı olaylardan daha da vahimi bazı siyasetçilerimiz seviniyorlar, ABD taşeron olarak bizi seçti diye.

Dünya’nın dört bir köşesinde ekonomik çıkarları uğruna kan döken, çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden sivilleri katleden, hiç gözünü kırpmadan Japonya’da iki tane şehri insanlarıyla beraber yok eden, Kerkük’te kürt nüfusunu arttırarak Türkmenlere soykırım yapan, bizim Güneydoğu sınırımızı tanımayan ve otuz yıldır uğraştığımız pkk belasını başımıza saran bir devletten bahsediyoruz.

Onur duyalım(!) değil mi, gurur duyalım(!)…ABD bizi seçti.

Tarık DOĞRU

 
Toplam blog
: 6
: 296
Kayıt tarihi
: 25.08.08
 
 

Bursalıyım. 1987 doğumluyum. Öğrenciliğim devam etmektedir. Uludağ Üniversitesi-Arkeoloji Bölümü ..