Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yaşasın; Antalya okuyalım diyor…

Yaşasın; Antalya okuyalım diyor…
 

Mustafa Akaydın


Kitaplarımızı duraklara bırakacağız…

Büyükşehir durakları kütüphaneye çevirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için klimalı duraklara kitap rafları yerleştirdi. Başkan Mustafa Akaydın,

 

“Sürekli okuyan Antalya halkı yaratmak istiyoruz” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi, Bahçe Kafe, Gelişim Sanat ve ANSAN, önemli bir kültür projesine imza attı. ‘Antalya’da Kitaplar Dolaşıyor’ adlı proje ile Büyükşehir Belediyesi’nin klimalı duraklarına kitap rafları yerleştirilerek, vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırılacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Meydanı’ndaki klimalı durakta proje hakkında gazetecilere bilgi verdi.

 

KÜLTÜR HAREKETİ BAŞLADI

Başkan Mustafa Akaydın, projenin belediyenin sivil toplum örgütleri ve sanatseverlerle ortaklaşa kültür girişimi olduğunu belirterek,

 

“Masrafsız bir proje yarattık. Hedef olarak Antalya halkını kültürel olarak geliştirmek istedik. Halk duraklarda önemli zaman kaybeder.  Duraklarda vatandaş kitap okusun, hatta o kitabı alsın evine götürsün. Okuduktan sonra da tekrar kitabı duraklara bıraksın. Vatandaşlar bu raflara kendi kitaplarını da getirebilir. Bir kültür hareketi başlatalım istedik. Türkiye’nin en çok okuma yazma oranı yüksek illerinin başında Antalya geliyor. Tahmin ediyorum kişi başına en çok kitap okuyan iller arasında ilk beş arasındadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

GERİ ADIM YOK

Başkan Mustafa Akaydın, projeyi olabildiğince yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Akaydın, şöyle konuştu:

 

“Antalya’da son yıllarda kültür sanat anlamında büyük bir gelişme gösterdi. Açtığımız müzeler, kütüphaneler, kültür mekânları, heykeller paneller söyleşiler, tiyatro ve konser gibi sayısız etkinlik beni çok gururlandırıyor. Bazı muhalif rakiplerim beni eleştirse de bu konuda geri atmayacağım. Bu etkinliklerimizin büyük çoğunluğunu ucuz katkılarla yapıyoruz.”

 

Başkan Mustafa Akaydın ve projenin diğer ortakları, rafa kitaplara yerleştirerek projeyi başlattı.

 

 

Nazan Şara Şatana

 

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....