Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yaşasın Apo Paşa!

Yaşasın Apo Paşa!
 

Apo Paşa!


Yani hayret ki hayret! Yahu bu kadar aşağılamayı, tahriki, hakareti, küfrü, kışkırtmayı bir kısım Alman, Fransız, İtalyan vs. medyası kendi askerine, ordusuna yapsaydı onlar bile bugüne kadar çileden çıkar ve “Yeter yahu, her şeyin bir sınırı var!” diye isyan ederdi. Oysa bizimkilerde tık yok. Yani ne kadar darbeci olduklarını bilmesem ben bile TSK’nın artık gerçekten demokrasiye bağlı, hakarete karşı şerbetli olduğuna inanacağım. Gerçi Almanya’da, Fransa’da sivil yönetimler medyanın askeri bu kadar aşağılamasına izin vermez ama onlar bizim kadar demokrat değil de ondan...

Ama yılmak yok. Mademki stratejik ortağımız bizim ılımlı bir İslâm devleti olmamızı buyurdu, devletin bütün kurumlarını mümin kadrolarla doldursak da orduyu halledemedikçe “Beceriksizler sizi!” diyerek bizi deliğe süpürmezler mi? O yüzden büyük Türk düşünürü, AKP’nin damadı Sayın Mümtaz’er Türköne’nin TSK’yı lağvedip yeni bir ordu kurmak önerisini dâhiyane bir plan olarak görmekteyim. O planı yürürlüğe koyunca asker ya sıkıyı görüp can havliyle darbe yapar biz de ordunun darbeci olduğu konusunda haklı çıkarız, ya da yine aldırmaz biz de lağveder “Camiler kışlamız, minareler süngümüz, müminler askerimiz” ordusunu kurarız! Nasıl plan ama?

Gerçi ben bu orduyu ortadan kaldırmaktansa iyi bir para karşılığı satmaktan yanayım. Az ekmeğini yemedik velinimetimiz Sayın Soros da dememiş miydi “En iyi ihraç malınız ordunuzdur” diye. Adam bu işleri bilmese bu kadar zengin olur muydu? O yüzden iyi bir paraya satmak varken niye çöpe atalım? Hiç şüpheniz olmasın ABD fiyatı neyse verip alacak ve ilk olarak Afganistan’da tepe tepe kullanacaktır. Parasıyla değil mi?

TSK’yı böylece hallettikten sonra sıra geliyor yerine koyacağımız yeni orduya. Bunun da iki kolay yolu var. Biliyorsunuz ABD Irak’taki askerlerini yakında çekecek. Zaten gürültünün bir kısmı da bundan kopuyor ya, neyse... Evet, Irak’tan çekilecek o askerler bizim stratejik ortağımızın askerleri değil mi? Ortaklar arasında ayrı gayrı mı var, o askerleri alır yeni ordumuzun çekirdeği, generallerini de komutan yaparız al sana hazırdan yeni bir ordu! Şimdi diyeceksiniz ki “O kadarcık askerle ordu mu olur?” Yahu hele bir sabredin, bu memlekette her dört gençten biri işsiz değil mi? ABD onları seve seve askere alacak böylece işsizlik sorunumuz da kökünden çözülmüş olacaktır. Bir taşla kaç kuş!

Diyelim bu öneriyi beğenmediniz. Alın size yeni bir öneri. Başka ne diyor büyük Türk düşünürü Sayın Mümtaz’er Türköne? Biz de Osmanlı gibi –Başta Apo olmak üzere- eşkiyaları paşa yapalım! Gördünüz mü? Öyle oturduğun yerden büyük düşünür olunmuyor, yeterince büyük düşünmek de lazım. Apoyu ve Kandil’deki PKK komutanlarını paşa, emirlerindeki teröristleri de küçük rütbeli subay ve er yapar, memleketteki işsiz gençlerle de takviye ederiz... PKK zaten ABD’nin yabancısı değil, kaç senedir ABD eğitip ikmalini yapmakta. Ama derse ki “Başlarına Amerikalı komutan lazım”... Niye olmasın? İsteyince her şey olur. Böylece PKK terörü de bitmiş olacak mı sana! Bak yine bir taşla kaç kuş. Yoksa siz anaların gözyaşlarının dinmesini istemiyor musunuz?

Mümtaz’er Türköne’ye kulak verin. Büyük düşünür olmak kolay değil...

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..