Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '09

 
Kategori
Kitap
 

Yaşasın modernist refleks

Yaşasın modernist refleks
 

Modernist Felsefe


Kitabın yazarı, Ergin Yıldızoğlu, 1952 yılında ıstanbul'da doğdu. 1989'da University of East Anglia, Gelişme ve ıktisat Bölümünden "Kapitalist üretim tarzında kriz üzerine teorik ve tarihsel bir çalışma" teziyle doktorasını aldı. 1993 ten bu yana Cumhuriyet gazetesinde yazıyor. 2001 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü master programı altında, "Küreselleşme süreci ve Avrupa" adlı bir ders sunmaya başladı. ıktisat, Görüş gibi dergilerde ve Petrol-ış yıllıklarında ekonomik konularda; Adam Sanat, Sombahar, Ludengirra, Edebiyat ve Eleştiri gibi dergilerde de sanat, edebiyat, felsefe yazıları ve şiirleri yayımlandı. Globalleşme ve Kriz (Alan Yayınları, 1996) Yaşasın Modernist Refleks (Telos, 1997), Kötü Sonsuzda Gezintiler (Cumhuriyet Kitap, 2000), Göz Göze Geldiğimizde, şehir ve Ben (Ümit Yayınları, 2000) başlıklı kitapları var.

Son kitabı YAŞASIN MODERNİST REFLEKS’ sanat ve modernizm üzerine üretim süreci ve ürünü ile ilgili kaleme alınmış bir kitap..

Kitap postmodernizm yanlışlarını, toplumsal koşuları ve bunun sağladığı sahte özgürlüğü çok güzel bir şekilde anlatıyor.

Sanatçının özgünlüğünün ve öznelliğinin meta ilişkileri içinde yok edilişine tanık oluyorsunuz kitapta. Ayrıca SSCB’nin çöküşünden sonra sosyalimden kapitalizme geçildiğinde çöküşün nedenleri ve nasıl olduğu hakkında düşünmeye iten bir kitap.

Okurken düşüneceğiniz ve tarihi yargılamaya alacağınız bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

http://www.hangimoda.com/yasasin-modernist-refleks.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..