Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '07

 
Kategori
Eğitim
 

Yaşasın tatil

Yaşasın tatil
 

Uzun bir çalışma döneminin ardından karne tatili gelip kapıya dayandı.

Bazı aileler ve öğrenciler mutlu olurken diğerleri de üzülecek kuşkusuz.. Ancak her şeyden önce karnenin bir sonuç değil ara değerlendirme olduğu unutulmamalı. Nasılsa öğrenci ikinci dönem bu zayıf dersleri çalışarak düzeltebilir.

Aileye düşen çocuğun tatili verimli bir dinlenme olarak geçirmesini sağlamak olmalı. Çocuğun kitap okumusı,sinema tiyatro gibi sanatsal izlencelere katılması bir yöntem olabilir. Okuma sevgisi kazanan bir çocuğun derslerdeki başarısı, kendini ifade etmesi bir hayli gelişecektir. Kitap seçerken çocuğun ilgisine ve yaşına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Tiyatro ve sinemada yine bu özellikler dikkate alınmalıdır.

Tv ve bilgisayar başında oyun ve gereksiz programları izleyerek , oynayarak geçirilen zaman öğrenci için kayıp olmanın ötesinde olumsuz alışkanlıklar geliştirmesine neden olur.. Ülkemizde yayımlanan tv praogramlarının bir çoğu çocuklara göre olmamasına rağmen aileler nedense hep birlikte bu izlenceye katılmaktadırlar..

Bir taraftan tiyatro ve sinema gibi alışkanlıkların getireceği mali yükü hesaba katarsak bu birlikte izleme bir mecburiyetin sonucu gibi görünebilir. Biraz bilinç ve kültürel düzeye erişmiş aileler ne pahasına olursa olsun çocukların bu faaliyetlerden zarar görmeden yararlanmalarını sağlamaktadırlar.

Bilgisayar oyunları kabul edilmesi zor gibi görünsede eğitim uzmanları tarafından artık bağımlılık olarak görülmektedir. Çocuğun kontrolsüz bir şekilde saatlerce oyun oynaması onu olumsuz etkileyecektir. Giderek sosyal hayattan kopacak derslerdeki başarısıda istenilen seviyede olmayacaktır. Her karne döneminde olanaklar ölçüsünde söz verilip yeni alınan bilgisayarlar bilinçli kullanılmalı,sanılanın aksine çocuğun odasına değil ailenin kontrol edebileceği ortak alanlardan birine kurulmalıdır.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..