Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Yaşasın Türkiye bilimsel alanda söz sahibi olacak!!!!

Yaşasın Türkiye bilimsel alanda söz sahibi olacak!!!!
 

tubitak, ulabim, Hayvanat bahçesi müdürü, bilim, gelişim, teknoloji


Ülkemizin bilimsel  ve teknolojik seviyesinin yeterli olmadığını ve ilerlemesi için neler yapılması gerektiğini çoğumuz düşünüyoruzdur şüphesiz. Bende benzer düşünçeler içindeyim. Ülkemizde bilimin kaynağı, merkezi, YÖK, Tübitak ve Üniversitelerdir. Projeler, fikirler, tasarımlar, teknolojiler, yayınlar, araştırmalar yaparak ülkeye ve dünyaya katkı sağlarlar kağıt üzerinde. 

Tübitak'ın önemli bir birimi olan ULABİM'e Hayvanat Bahçesi Müdürünün önemli bir role atandığını okuyunca bu atamanın akrasındaki ulvi düşüncenin  ne olduğumu mantık çerçevesinde düşünmeye ve haklı gerekçeler aramaya başladım. Zira Yurtdışında bu alanlarda söz sahibi pekçok kalifiye, liyakata göre atamaların olduğu ülkelerdeki kriterlere göre atama yapıldıgında rolü hakeden 100 kat üstün kişiler olduğunu farkettim. 

 

Zihnimdeki analiz çatışmasında bu atamanın haklı olabilme koşulunun şu olacağı kanısına vardım.

 

''Hayvanat Bahçesi Müdürü hayvanları yakından tanıyordur. Bu mantıktan hareketle Tubitakta teknoloji birimidir. Hani dünyada labaratuvar ortamında klonlamalarda yaygın. Sayın müdürümüz labaratuvar ortamında Dinazorları klonlar ve bu dinazorları Anadolunun çeşitli yerlerinde yetiştirir. Daha sonra bir Göktaşı çarptırır çıkan gazlarla dinazorlar ölür ve dinazorların yağları toprağın alt katmanlarına yüksek teknolojimiz sayesinde kısa sürede iner ve petrole dönüşür. Sonra bir bunu çıkartır, petrol ihraç etmeye başlar dünyanın en zengin refah toplumlarından birisi oluveririz.''

:) Başka mantıklı izahı yok bunun.... 

 

 

 

 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..