Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1584
 

Yaşasın yemek yapmak 2

Yaşasın yemek yapmak 2
 

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Daha önce yazdığım “Yaşasın Yemek Yapmak” isimli yazım da sizlere sebzeleri nasıl pratik bir şekilde yemek yapmaya hazır hale getirebileceğinizi yazmıştım. Bu yazımda ise et-tavuk ve balık konusunda size kolaylık sağlayacak bilgiler vereceğim.

Et-tavuk ve balık aldığınızda hepsini aynı anda alsanız bile yapacağınız yemek cinsine göre kullanacağınız kadarını ayırıp streç folyolara sarıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Et: Biftek, pirzola, kuşbaşı vs. gibi etleri dondurucuda saklamak için bir sıra eti saklama kabına dizin. Üstüne streç folyo serip tekrar üstüne etleri dizin. Bu işlemi yaparsanız kullanacağınız miktar kadar alır, diğerlerini daha sonra kullanabilirsiniz. Dondurucuya büyük, kemiksiz parça et koyduysanız buzu çözülmeden keskin bir bıçakla ince ince doğrayın. Tavaya çok az yağ ve çeşitli baharatlar koyup kızartırsanız çok lezzetli bir döner yapabilirsiniz. İnce kesilmesi için etin buzunun çözülmemesi gerekir.

Kıyma: Köfte yaptığınızda etlerde yaptığınız işlemi yapıp istediğiniz kadarını kullanabilirsiniz. Köftenin haricinde kıymayı daha rahat kullanabilmeniz için eskiden annelerimizin yaptığı gibi kıymayı tencereye koyarak kendi suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra biraz margarin ve tuz ilave edip biraz daha kavurarak saklama kabına koyun. Buzdolabınızın rafında saklayın. Yemeklerde ihtiyacınız olduğu kadarın alıp kullanın. Bilhassa dolmalar çok lezzetli oluyor. Kavurduğunuz kıymanın içinde tuz olduğu için yemeklere koyacağınız tuzun miktarını ayarlamanız gerekir. Kıymayı derin dondurucuya koymak istiyorsanız kullanacağınız miktara göre ayırın. Streç folyo ile rulo şeklinde sarın. İki ucunu kıvırın (salam şeklinde). Kullanacağınız zaman buzu çözülmesi için bir gece önceden çıkarıp buzdolabınızın rafına koyun.

Tavuk: Bütün ya da parça halinde aldığınız tavukları yıkayıp yine buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman (ızgara dışında) buzu çözülmeden yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Balık: Balıkları da temizleyip yıkadıktan sonra kâğıt havlu üzerine koyup suyunu süzdürerek saklama kaplarında derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Verdiğim bu bilgilerle ne kadar kolay ve çabuk yemek yapabileceğinizi bir sonra ki yazımda tariflerle anlatacağım.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Siz bir harikasiniz Suzan Hanim... Bekar kasanemde yemek yapmayi kendimce bilirim. Ama malzeme saklama konusunda bana cok degerli fikirler verdiniz. Aslinda kafami calistirsam kendim de akil edebilirdim belki, cünkü son derece mantikli. Ama biraz zaman sorunu var galiba:-))) Sevgiyle kalin. Cok onur duydum sizinle sahsen tanismaktan. Acelya'ya selam ve sevgiler.

pirmete 
 20.03.2007 19:58
Cevap :
Övgüleriniz için teşekkür ederim. Yazdıklarımla faydalı olabiliyorsam ne mutlu. Ben de sizinle tanışmaktan onur duydum. Sevgiler...  21.03.2007 13:23
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 56
Toplam yorum
: 71
Toplam mesaj
: 44
Ort. okunma sayısı
: 2771
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster