Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '08

 
Kategori
Magazin
 

Yaşayan en seksi kadın

Yaşayan en seksi kadın
 

Halle Berry’nin ismini anınca durmak, durup düşünmek gerekir.

İç geçirmekse serbest.

Tam ismi Halle Maria Berry’dir.

Doğum tarihi 14 Ağustos 1966’dır.

Liverpool'lu Ann Hawkins ile Afrika asıllı Amerikalı Jerome Berry’nin ikinci çocuklarıdır. 1980'lerin sonunda, Chicago’da Chicago Force adlı televizyon dizisiyle kariyerine başlamıştır.

Star olana dek birçok filmde rol almasına rağmen uyuştururcu bağımlısı Vivian adındaki kadını canlandırdığı Jungle Fever adlı filmdeki rol ile göze çarpmıştır. 1996 yılında Race the Sun adlı filmde ise başroldeydi. 2000 yılında çizgi roman x-men'in film uyarlamasında canlandırdığı Storm ile dünya düzeyinde tanındı. Çocuklar sonraki yıllarda âşık olacakları Halle ablaları ile bu filmde karşılaştılar.

Ama onun asıl filmi Monster's Ball’dı. Filmde Leticia Musgrove adında idam edilen bir katilin karısını canlandırıyordu. 2001 yılının sonunda oynadığı bu rol ile En İyi Kadın Oyuncu dalındaki Oskarı kazandı. Bu ödülü kazanan, ilk Afrika asıllı oyuncuydu. Catwoman'daki rolüyle ise 2005 yılının Razzie Awards'da En Kötü Kadın Oyuncu ödülü de ona verildi. Bu ödülü de kazanan ilk Afrika asıllı oyuncuydu.

Durumu espriyle karşıladı ve “En tepede olmak için dibi görmek gerek” şeklinde bir yorum yaptı. Bu bir anlamda “eliniz kırılsaydı da bu ödülü bana vermeseydiniz” manasına geliyordu.

İki kez evlendi. İlk evliliğini 1992'de, ikincisini 2001’de yaptı. Her iki evliliğinden de sadakatsizlik nedeniyle ayrıldı. Sevenleri tarafından ayrıldığı kocaları için birer aptallık abidesi yaptırıldığı dedikoduları yaygındır.

Evliliklerinin sonunda “‘Aşk istiyorum ve umarım onu bulurum” şeklinde bir yorum yapmıştır. Böylelikle başına gelen her kötü olayın ardından ileriye umutla bakan ideal kadın portresi çiziyor denebilecek yorumlar yapmayı alışkanlık haline getirmiştir.

Mart 2008’de sevgilisi Gabriel Aubry’den bir kız çocuğu dünyaya getiren Berry bir söyleşisinde, ikinci kez anne olmayı film çekmeye tercih ettiğini belirtmiştir. Aynı söyleşide 42 yaşında olduğunu, yeniden anne olmak için vaktinin daraldığını, bu yüzden tıbbi destek aldığını ifade etmiştir.

Esquire dergisi tarafından yaşayan en seksi kadın seçilen yıldız, röportajında "Seksi olmak, sadece seksi kıyafetler giyip kalçanızı sallamak değildir; seksi olmanın beyinde başladığını bilmektir" şeklinde konuşmuştur.

Kaynak:

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?galeriid=4655&ver=03

http://www.biyografi.info/kisi/halle-berry

Resim:

www.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..