Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Yaşayana da saygı yok, ölene de...

Yaşayana da saygı yok, ölene de...
 

Görsel Milliyet


 

Neşet Ertaş’ın ölümünden sonra ilk istismar defin işleminin cami, cem evi üzerinden yaşandı. Neyse ki tartışmalarda  “ camiye de gitsin cemevine de” , “O tüm halkın sanatçısı” diye tepki veren vatandaşların duyarlılığı öne çıktı.

 

Bugün Kırşehir’de sonsuzluğa uğurlanan Neşet Ertaş’ın cenazesinde tabutu üzerinde yazan “Kırşehir Belediyesi” yazısına sosyal medyada verilen tepkiler gazetelerin internet baskısında ve haber sitelerinde öne çıkarılarak; “ölüye de saygısızlığın” geldiği noktanın insanlık eşiğinin çoktan aşıldığının göstergesiydi.

 

Toplum olarak geldiğimiz nokta düşündürücü. Medyaya verilen görüntüler, atılan manşetler üzerinden Kırşehir Belediyesi adeta linç edildi.

 

Sosyal medya sanki cenaze tabutlarında ilk defa belediye ismi gördü. Gazeteler, haber siteleri sanki yılın manşetini çıkardı Neşet  Ertaş’ın,  son yolculuğundan...

 

Sosyal medyada ‘klavyeye tetiğe basarcasına’ yurdum insanının yaptığını cehaletine verebilirimde, gazetelerin, internet sitelerinin manşetlerini, manşetleri yazanı, gazetecileri anlamam olası değil.

 

Hadi diyelim ki İstanbul, Ankara’da gazeteci arkadaşlar hiç cenazeye katılmadılar, olabilir.

Dostları, sevdikleri komşuları çok yaşasın; parmaklarının ucuyla  ‘Google görsel arama’ seçeneğinde azıcık araştırsalar; farklı şehirlerde, farklı belediyelerin tabutların üzerine yazdıkları adları/amblemleri görüp en azından Kırşehir Belediyesi’ni “linç” edecek kadar objektiflikten uzaklaşmazlardı.

 

 

Ben denedim, bulduğum görselleri yazıda paylaşacağım.13 yaşındaki Sena Büyükkonuk’u anımsıyor musunuz? Hani Gaziantep’te Ramazan Bayramını kana bulayan terör saldırısını. İşte o saldırıda yaşamını yitirenlerden biri. Tabutunda “GAZİANTEP B.B. MEZARLIKLAR M.D”  yazıyor. Sanal medyada “şehide yapılan saygısızlıktır, Gaziantep Belediyesi reklam yapıyor”  mealinde bir eleştiri anımsamıyorum, ya siz okurlar...

 

Bulduğum diğer görselde tabutun üzerinde “OSMANCIK BELEDİYESİ MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ” yazıyor.

 

Paylaşacağım görsellerin birinde tabutun üzerinde, “İ.B.B MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ” diğerinde ise “ANKARA” yazısı ve Ankara Belediyesi’nin davalık meşhur logosu var. Sonuncusunda ise “DENİZLİ BELEDİYESİ MEZARLIK HİZMETLERİ” yazıyor.

 

Neşet Ertaş’ın cenazesinde üzerinde “KIRŞEHİR BELEDİYESİ” yazan tabut ilk değilmiş sayın okur. Sosyal medyada “Neşet Ertaş'ın tabutuna reklam panosu muamelesi yapan Kırşehir Belediyesi'ne yazıklar olsun. Halı da hediye edin bari!” yazan yurdum insanı, “bu belediyeler çıldırmış, hepsi reklam yapıyor” der mi bilemem ama medya çıldırmış.

 

Bir kez daha anladım, halkın ozanı Neşet Ertaş  dersimizi verdi; bu ülkede yaşayana da saygı yok ölene de...

  Fotoğraf

  Fotoğraf

  Fotoğraf Fotoğraf

 Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..