Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '22

 
Kategori
İlişkiler
 

Yaşayarak Görüyoruz

"Ben konuştuklarımın arkasındayım, siz konuştuklarınızın yanında." çok güzel bir söz.
 
Her gördüğünüz insana karakter yüklemeyin. Bırakın karakterini kendi belli etsin. Küpü kırıp içine bakmaya gerek yok mutlaka bir yerde sızıntı verecektir. Yüzüme gülüp arkamdan konuşanlarda kendi karakterinin ekmeğini yer.
 
Kimseye sözleri ile paha biçme, insan davranışlarıyla belli olur. Konuşurken herkes mükemmeldir. Kimse konuştuklarının arkasında durmuyor sadece dilde.
 
Dünya yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazanların dünyası, iyi olanların değil iyi oynayanların dünyası, yalakaların ve çıkarcıların dünyası, sana kötüledikleriyle can ciğer olanların dünyası. Böyledir insanoğlu günü gününü tutmaz.
 
Yakınım dediğiniz insanlar size sırtını dönerken hiç tanımadığınız birinin uzattığı eli görebilirsiniz. O öyle biri değil dediğiniz sizi yanıltırken hakkında şüphe ettikleriniz size güven verebilir. Bunlar bana asla büyük konuşmamayı öğrettiler.
 
Eleği daha dikkatli sallayınca kendinden başka dostu olmadığını daha iyi anlıyor insan.
 
Yalakalık diye bir meslek var çıkarları besleyen, kimi korkudan, kimi menfaatten. Boşuna dememişler düşmanın bile delikanlısına hasretiz.
 
İnsanların bir gerçek değerleri birde sahte değerleri vardır. Sözde herkes dürüsttür, adildir, anlayışlıdır, cömerttir, ahlaklıdır. Ama söz kendini ortaya koyup ifade edebilmekse eylem kendini ispatlamaktır.
 
Herkes bir parça samimiyetsiz ve samimi niyetsizdir. En samimi bildiğimi test ettim meğer samimi değilmişte öyle görünüyormuş, samimiyet ölmüş dostluk süresiz izinde.
 
Eskiden ülkeler arası ilişkiler çıkar ilişkileriydi. Şimdi insanlar için durum böyle. Kimseye güvenmemeyi bize güvendiğimiz insanlar öğretti, onlara teşekkür etmemiz lazım. Hiç kimseye güvenmiyorum artık güvendiğim dağları kar ve buz tuttu.
 
Haklıların haksız, namusluların namussuz, hırsızların baş tacı, dürüstlerin enayi olduğu bir devirde yaşıyoruz.
 
İçi farklı, dışı farklı insan en tehlikeli insandır, kendi hatasını görmeyen uyarıldığında kabul etmeyen insandır. Bu insanları menfaatleri uğruna çalışan en tehlikeli varlıklar olarak kabul ediyorum.
 
Sonların başlangıç olduğu bir dünyadayız, ne üzülmeye vaktimiz ne sevinmeye takatimiz var. Gitmelere, gelmelere, gidenlere ve gelenlere yani her şeye rağmen yaşamak çok değerli.
 
Her insan bir değil, kimi yıkar döker, kimi güler geçer. Kalp kırmak kolay yapmak zordur, neyi paylaşamıyoruz Sultan Süleyman'a kalmayan dünya sana mı kalacak. Düşün bakalım ömür kaç gün, yarına çıkar mıyız?
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..